Van Türk Musıki Derneği, 21. sanat yılında sanat müziği sevenlere doyumsuz bir gece yaşattı.

1993 yılından bu yana 200’ün üzerinde resmi konser düzenleyen Van Türk Musıki Derneği sanat müziği, sevenler için “Kış Konseri”ni Koro Şefi müzik öğretmeni Ekrem Altıntaş yönetiminde İl Kültür Müdürlüğü Sanat Çadırına’da verdi. Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ında konuk olduğu muhteşem bir sanat müziği konserine çok sayıda sanat sever izledi.

Konserde dikkat çeken ayrıntılardan biride dernek deki yaş aralığının çok geniş olmasıydı. Gençlerin de Türk Musiki’sine ilgisinin her geçen gün arttığını görmek ise işin en sevindirici tarafıydı.

Şef Ekrem Altıntaş yönetimindeki kış konserinin sunumunu ise Hakan Pütün ve Müjgan Avcı yaptı. Baştan sona tam anlamı ile sunumu, yönetimi, sazendeleleri ve koro üyelerinin muhteşem sesleri konsere damgasını vurdu. Vali Aydın Nezih Doğan ve izleyenlerinde zaman zaman eserlere eşlik ettiği konserde, bir birinden güzel sanat müziği eserleri icra edildi. Koro bir birinden güzel “segah” eserler ile konsere devam ederken, arada seslendirilen “solo” eserlerle program devam etti. Zaman Zaman büyük Türk bestekarlarının da eserlerine yer verilirken, hem klasik hem güncel eserler seslendirildi. Konser sonunda Van Valisi Aydın Nezih Doğan sahneye çıkarak koro ve sazendeleri kutlayarak, koro şefi Ekrem Altıntaş’a bir buket çiçek taktim edip kendisini tebrik etti.

Editör: TE Bilisim