İlklerin yaşandığı Van’da şimdide Kahvaltı sarayı ilki yaşanacak. Van, Türkiye hatta Dünyaya nam salan İlklere imza atan, Van’a yenilikleri yaşatan ve insanların gönlünü kuşatan Van’ın turizm elçisi Bak Hele Bak Yusuf Konak, Van Konağı kuruyor. İlimizi Türkiye ve Dünya çapında en iyi şekilde temsil eden kültür elçisi Bak Hele Bak Yusuf Konak, büyük bir heyecanla Van’daki yeni mekanını açılışa hazır hale getirdi. Konak’ın yeni sloganı ise ‘Ağzınız Bal Yesin, Paranızı Van Yesin’.

 

Van’ın adını Türkiye ve Dünyaya duyuran ve Van’ın turizm elçisi ilan edilen Bak Hele Bak Yusuf Konak, Van Konağını Van’da açtı. Van’da ilklere imza atan, yenilikleri yaşatan ve insanların gönlünü kuşatan Van’ın turizm elçisi Yusuf Konak Van’da bir ilki daha gerçekleştirdi. Van’da kurduğu kahvaltı kültür evinde yok yok. Kahvaltı Kültür Evi ile ilgili Gazetemize açıklamalarda bulunan Turizm elçisi Yusuf Konak, Van’a gelmesindeki en büyük nedenin Gazetemizin attığı ‘‘Bak hele bak gitti, kahvaltı kültürü bitti’ manşeti olduğunu belirtti.

 

ROTASINI VAN’A ÇEVİRDİ

 

Deprem sonrası işyeri hasar gören Yusuf Konak, Ankara Kızılay’da en merkezi yerde Van’ı ve Vanlıları temsil etmek için bir işyeri açtı. Tekrar Van’a gelmesi için herkesimden yoğun talep alan Konak, bu istekleri yerine getirmek için rotasını tekrar Van’a çevirdi. Ankara ile birlikte Van’da da hizmet verecek olan Bak Hele Bak Yusuf Konak, Van Sanayi ve Ticaret Odasının zemin katında yeni mekan hazırlıklarını tamamladı. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda kurulan Bak Hele Bak Yusuf Konak kahvaltı Kültür Evininde, geniş salon, VİP kahvaltı yeri, ibadethane, engelli WC’si, lüks mutfak tasarımı, özel ekmek fırını, özel gün ve geceler ve kültür etkinlikler için şark usulü donatılmış bir sahne, konukların göz zevkine hitap edecek bir şelale ve daha akla gelmeyecek birçok sürpriz ile Van halkını bekliyor….

 

“ŞEHRİVAN BENİ VAN’A GETİRDİ”

 

Van’ı hiçbir zaman unutmadığını ve ihmal etmediğini ifade eden Konak, “Biz sözümüzde durduk ve Van’a yakışır bir mekan açıyoruz. Bu tarz bir işletme ilimiz için bir ilktir. Her zaman Van için çalıştık, bundan sonra da Van’a olan sevdamızı sürdüreceğiz”. Dedi.

Yeni açtığı mekan için yepyeni sürprizlerin olduğunu da vurgulayan Yusuf Konak, “Van halkına verdiğim bir söz vardı. Dünyanın en uzun ikinci, Türkiye’nin ise en uzun caddesi olan İskele Caddesinde en uzun kahvaltı sofrasını kuracağız.” Dedi. Van’a gelmesindeki en büyük nedenin Şehrivan gazetesi olduğunu da sözlerine ekleyen Konak, ‘Bak hele bak gitti, kahvaltı kültürü bitti’ bağlığı atan Şehrivan gazetesi beni çok etkiledi. O satırları okuduğumda ve aynı ifadeyi farklı kesimlerden her gün defalarca duyduktan sonra artık yeniden dönmem gerektiğine karar verdim. Belki de Van’a geri gelmemin en büyük nedenlerinden biri Şehrivan gazetesinin atmış olduğu başlık oldu. Van’a gelirken yine Şehrivan gazetesi yaptı yapacağını ve gazetesinin manşetinden ‘Bak hele bak, şu gelene bak’ başlığı beni çok ciddi etkiledi.” Dedi.

 

“BEN VAN İÇİN VARIM”

Van dışından birçok kişi tarafından arandığını ve Van’a geri gelmesi için talep aldığını ifade eden Konak, “Van dışından birçok kişi beni arayarak ‘Ne olursun geri gel, kahvaltı kültürümüz bitti, kahvaltımız elden gitti.’ Bu sözler beni çok etkiledi. Ben geldikten sonra Van’ı, Vanlıyı gördüm ve Van’a gelmeye karar verdim. Ben Van için varım. Van için canım feda. Beni en çok Van’a bağlayan yabancı kesim oldu. Yabancı kesim ‘Abi ne zaman geliyorsun’ diyor. Vanlılar benim canım ciğerim onlar beni biliyor zaten. Ama yabancı kesimde ‘Abi sen ne zaman geleceksin’ gibisinden söylemlerden sonra ben zan altında kaldım. Ama bu insanlara da söz verdim ve Van’a geldim. Ekonomide Değişim Harekatı (EDH)’yi kurduk Van’da. Ben bu işe gönlümü verdim. Ben parti ve dernek üstüyüm. Van Ticaret ve Sanayi Odasının son seçimlerinde Necdet Takva beyin ekibinde yer aldım ve destekledim. Seçimlerin ardından beni turizmin içine çektiler. İl turizminin gelişmesinde Şehrivan ve diğer gazetelerin payı çoktur.” Dedi.

 

“SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ”

Vanlılara bir söz verdiğini ve bu sözünü yerine getirmek için büyük bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Konak, “Biz Vanlılara bir söz verdik Van’da bir ilki gerçekleştireceğiz. Van’da en uzun Van kahvaltı sofrasını İskele Caddesinde açacağız. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hazırladığımız proje VATSO yönetim kurulundan geçti ve hayata geçireceğiz. Birçok projemiz daha var. Daha öncede gazetelere açıklamalarda bulunmuştum. Yılda bir kere kahvaltı bayramı yapacağız diye. Kesinlikle kahvaltı kültürümüz elden gidiyor. Türkiye’nin her yerinde Van kahvaltısı veren yerler açıldı. Ben Ankara’da bunun ezikliğini yaşıyor ve hissediyordum. Ankara’da gelip bizim kahvaltımızın tadına bakan insanlar, hem parasını veriyordu hem de bize 40 kere teşekkür ediyordu. Bu durum beni son derece mutlu ediyordu. Şuanda da Van’ın adına şanına yakışacak bir kahvaltı mekanı açmak için söz verdim. Bu mekanı hazırladık ve çok yakında Van halkının hizmetine sunacağız. Bizim açtığımız mekan sadece kahvaltı salonu değil, kahvaltı kültür evi olarak açılıyor. Mekanımızın adı Van evi. Van evi dediğimiz zaman içerisinde fırın, anne emzirme odası, mescit, abdesthane, çocuk oyun parkları, VİP salonu ve buna benzer birçok yenilik yaptık. VİP salonu dediğimiz normal herkesime hitap edecek bir yeni mekan da var. Daha birçok yenilik var. Van’ın unutulmuş eriştesi, hediki, Van semaveri, Van çayı, Van demliği bunların yanında Van’a has bir oturma gecesi olacak. Bu saydıklarımın daha fazlası bu mekanda olacak. Kahvaltı salonu değil, Van’ın kültür evi olacak.” Dedi.

 

“VAN KAHVALTISI OTLU PEYNİDEN İBARET DEĞİL”

Van’daki kahvaltı kültürünü geri kazanmak için farklı çalışmalar içerisinde olduklarının altını çizen Konak, Van kahvaltısının bitme noktasına gelmesindeki nedenleri araştıracaklarını ifade etti.

Konak, “Van’daki kahvaltının neden bittiğini araştırıp, yeniden kahvaltıyı Van’a kazandıracağız. Van kahvaltısıyla ilgili takipçi olacağız. Halkımızdan da bu işin takipçisi olmasını istiyoruz. Van kahvaltısı hakkında bilgi birikimlerden yararlanmak isteriz. Van kahvaltısını Mardin ve Diyarbakır gibi iller elimizden almaya çalışıyor. Van kahvaltısı sadece otlu peynirden ve tandır ekmeğinden ibaret değil. Van’ın kahvaltısı Kavut, Murtoğa, Van helvası ve eriştedir. Van eriştesi maalesef unutuldu. Van’ımıza has olan erişte neden kahvaltıda olmasın. Neden patlıcan veya ciğer kahvaltıda oluyor da, neden erişte olmasın. Van kahvaltımızda hepside olacak. Kahvaltı bir yumurtadan ibaret değil. 20 ‘ye yakın yumurta çeşidimiz var. Ne demek Van’ın kahvaltısı bitti. Van kahvaltısının bittiğini söylemek beni çok ciddi bir şekilde üzüyor.” Dedi.

 

“İSKELE CADDESİNE CAN VERECEĞİZ”

Dünyanın en uzun kahvaltı sofrasını İskele Caddesi üzerinde kuracağını söyleyen Konak, “Dünya’nın en uzun ikinci caddesi, Türkiye’nin de en uzun caddesi unvanına sahip iskele caddesi üzerinde Allah lütfetti ve çok güzel bir mekan açtım. Allah ömür verirse ben dünyanın en uzun kahvaltı sofrasını bu cadde üzerinde açacağız. Sizin aracılığınız ile yetkililere sesleniyorum. Kendim için değil, Van için söylüyorum bu tek yönlü İskele Caddesi beni üzdü. Dünyanın en uzun ikinci caddesi olan bu caddenin en azından trafik ışıklarına kadar çift yön olursa iyi olur. Bu cadde terk edildi öldürüldü. Ben bu mekanı açtıktan sonra birçok işyeri de açıldı. Bu caddeyi hep birlikte canlandıracağız. Bu durumu gündeme getireceğiz ve bu caddeyi hep birlikte renklendireceğiz ve eski unvanını kazandıracağız.” Dedi.

 

“BEN VAN KURBANI VE VAN HASTASIYIM”

Van’daki diğer kahvaltı salonu sahiplerine de çağrıda bulunan Konak, el ele verip Van kahvaltısına sahip çıkacaklarını belirtti.

Konak, “Kahvaltı salonu olan arkadaşlarıma sesleniyorum. Onlar benim kardeşlerimdir. Bizim kahvaltı değerlerimiz aynıdır. Her biri bir değerdir. O kardeşlerim ile birlikte en kısa sürede bir araya geleceğiz. Van kahvaltımıza hep birlikte yeni güzellikler getireceğiz. O arkadaşlarımızın her biri bir değer, her biri bir Yusuf Konak’tır. Bu kahvaltıya hep birlikte sahip çıkacağız. Vanlılardan da istirham ediyorum. Bize geldiklerinde Van kahvaltısıyla ilgili güzellikleri de bizimle paylaşsınlar. Ben her ne kadar 40 yıldır bu işi yapıyorsam, bu işte değerlerimiz var. Bizim değerlerimiz aramızdan ayrıldılar. Sütçü Fevzi, sütçü Ali Asker, sütçü Ekrem, sütçü Gurbe, sütçü Ahmet, sütçü Recep gibi ağabeylerimiz vardı. Bunlar hepsi birer değerdir. Biz bu değerlerimizi unutmadık. Vanlılar bizim unuttuğumuz bilmediğimiz Van kahvaltısı varsa, gelip bizimle paylaşsınlar. Biz bu değerleri bir araya getirip sahip çıkalım. Ben Van kurbanı ve Van hastasıyım. Ben her zaman söylüyorum. Van için bir hizmet yapanın, taş üstüne taş koyanın hizmetkarıyım. İlk haberimizi yapan, ilk Van’a gel diyen Şehrivan gazetesine teşekkür ediyorum. İşte Şehrivan, işte Van, işte Bak hele Bak.” Dedi.

 

BAK HELE BAK SÜRPRİZLERLE GELDİ

Vanlılara birçok sürprizi olduğunu da söyleyen Konak, “Hafta sonu yeni mekanımızı açtık ama daha staj görüyoruz. Van halkı bizleri denetliyor. Denetlemeye açıldık. 15-20 gün içerisinde bu staj dönemimiz sona erecek ve usta dönemine geçeceğiz. Usta döneminde de tüm dünyaya açılacağız. Van’a taş fırın sürprizim var. O sürprizi de ustalık döneminde Van halkının hizmetine sunacağız. Ama birçok sürprizimiz var bekleyin.” Şeklinde konuştu.

 

Van halkına gazetemiz aracılığıyla selamlarını gönderen Konak yeni sloganını da gazetemiz ile paylaştı. İşte Van’ın turizm elçisi Yusuf Konak’ın yeni sloganı…

‘AĞZINIZ BAL YESİN, PARANIZI VAN YESİN’ 



Orhan AŞAN

Editör: TE Bilisim