Van Türk Musıki Derneği, Van Shopping Fest etkinlikleri çerçevesinde Vanlı sanat severler ve İranlı turisler için İpekyolu Belediyesi katkıları ile düzenlenen sanat müziği konseri büyük beğeni topladı.

 

Van Türk Musıki Derneği'nin Van'da bir ilk olan açık hava konserinde koro ve solo eserler izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Şef Ferhat Kılınçarslan yönetimde hazırlanan konserin sunumunu ise yazar şair Hakan Pütün yaptı. Bu yıl 25. sanat yılınını kutlayan Van Türk Musıki Derneği düzenlediği konserler ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriylede adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Koro şefi Ferhat Kılınçarslan İHA muhabirine yaptığı açıklamada; "Dernek olarak her zaman ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 10 gün içerisinde 2. konserimizi verdik, 4 Nisan akşamında bir konseriniz daha olacak. Bugün burada bir ilki gerçekleştirdik Vanlı ve İranlı sanat severler ile buluştuk, beraber ve solo şarkılar seslendirdik, alanı dolduran Vatandaşlarında beğenisini almak yaptığımız işin mükafatı. Sizlere de teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Dernek Başkanı Zerrin Akköprü Eskitaşcıoğlu ise; "Van'da 25 yıllık bir dernek olarak böylesine güzel bir etkinlikte yer almak çok güzel. Van'da güzel şeyler olmaya devam ediyor, alışveriş festivalide bu güzelliklerden biri. 2 Nisan Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü haftasında 4 Nisan günü bir konser düzenleyeceğiz. Tüm sanatseverlere bunu da duyurmuş olalım" dedi.

 

Konser solo ve koro şarkıların ardından Van türküleri eşliğinde son buldu. program sonrası İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Çıplak, koro şefi Ferhat Kılınçarslan'a çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilisim