Van’da Liberta Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Kanlı Nigar’ adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluşmaya hazır.

 

Van Devlet Tiyatrosunda 15-17 Ocak tarihlerinde Liberta Sanat Topluluğu oyuncuları tarafından sahnelenecek oyun da ‘Kanlı Nigar’ adlı oyunda sona gelindi. Ve yarın seyirciyle buluşmak için tüm çalışmalarını tamamladı. Kanlı Nigar’ın yaşam hikâyesini sahneleyecek olan ekip 3 ay kadar bir süredir canla başla çalışıyor. Sadık Şendil'in kaleme aldığı iki perdelik trajik komik temsili oyunda yaklaşık 20 kişilik bir ekip Osmanlı dönemini bir kez daha gözler önüne serecek. Ekip ayrıca son zamanlarda kadına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmek içinde oyunu hazırladığını ifade etti.

 

 

İSTİSMAR OLAYLARINA DİKKAT ÇEKİLECEK

 

Ekip adına Şehrivan’a konuşan oyunun yönetmeni Ümit Pınaroğlu, Kanlı Nigar’ı çıkartmalarındaki en büyük etkenin son zamanlarda artan istismar olaylarına, kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve kadının toplumdaki yerini arttırmak adına böyle bir oyuna karar verdiklerini belirtti. Pınaroğlu, “Zor olduğunu bile bile kanlı Nigar oyununu ekip arkadaşlarımızla birlikte tek bilek olup hazırladık. Van’ın zor zamanlar geçirdiği şu günlerde böylesine dönemsel bir oyunun insanlara iyi geleceğini ve bir nebzede olsa insanları mutlu etmek için mücadele veriyoruz. Umarım hayırlı olur. Tüm değerli dostlarımızı oyuna bekliyoruz.” Dedi.

 

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından güçlendirme kapsamına alınan ve kısa bir süre önce hizmete açılan Van Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan ‘Kanlı Nigar’ oyunun biletleri ise Mephisto, Kaçak Çay, Beyrut Cafe ve Çaykowski Cafe’de satışa sunuluyor. 

 


ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim