ŞEHRİVAN ÖZEL/ÖMER AYKAÇ - Van’da doğup büyüyen ve daha sonra Adana’ya göç eden büyük yazar Yaşar Kemal’in hayatını konu eden ve bir çok isimle yapılan canlı görüşmelerden oluşan belgesel Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda finale kaldı. O belgeseli hazırlayan iki öğrenciden birisi Vanlı genç gazeteci Adnan Deniz.

Bir dönemler yazıları ve röportajları ile Şehrivan Gazetesi’nde de yer alan Adnan Deniz, gazetecilik kariyerini sürdürürken bir taraftan da devam ettirdiği eğitim hayatında önemli bir başarıya imza attı. Halen İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nde eğitim gören Deniz, aynı bölümde eğitim gören Deniz Zeybek adlı gazetecilik öğrencisi ile birlikte hazırladığı Vanlı Yazar Yaşar Kemal Belgeseli ile gazetecilik adına önemli bir buluşmada finale kaldı. İki öğrencinin finale kalması ses getirirken öğrencilerin başarısı üniversite ve hocaları nezdinde de taktirle karşılandı.

Üniversite iki öğrencinin başarısını şu sözlerle duyurdu…

Sosyal medyada da büyük yankı uyandıran başarı sonrası sosyal medyadadan tebrikleri kabul eden Deniz, proje arkadaşı Deniz Zeybek ile birlikte bölgeselin kurgusunu yapan Farid Hüseynzade ve kamera çekimlerini yapan Ahmet Kaymaz'a teşekkür etti.

İŞTE O BELGESELİN TANITIMI…

Editör: TE Bilisim