Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen paneller dizinin yedincisi, ‘Sanat Tarihi’nde Arkeolojik Kazı ve Restorasyon Çalışmalarından Örnekler’ isimli panelle Cengiz Andiç’te yapıldı. Panelde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Peyami Battal, edebiyat fakültesi paneller dizisinin üniversitede sosyal ve bilimsel anlamda büyük bir sinerji yarattığını ifade etti.

 

YYÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünün organize ettiği ‘Sanat Tarihi’nde Arkeolojik Kazı ve Restorasyon Çalışmalarından Örnekler’ paneli Cengiz Andiç konferans ve sergi salonunda düzenlendi. Panelinin açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Peyami Battal Edebiyat Fakültesi paneller dizisinin üniversitede sosyal ve bilimsel anlamda büyük bir sinerji yarattığını ifade etti.

 

REKTÖR BATTAL’DAN TEŞEKKÜR

Panelde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Peyami Battal, “Bugünkü panelin konusu itibariyle oldukça önemli olduğunu, alanında uzman akademisyenlerin bölgede yaptıkları kazı ve restorasyon çalışmalarıyla ilgili sunumlarının tarihsel, sanatsal ve coğrafik olarak bizlere önemli bilgiler aktaracağını biliyorum. Yakından tanıdığım ve Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi üniversitemiz sanat tarihi bölümünden de birçok arkadaşın rahle-i tedrisinden geçen hocaların hocası Prof. Dr. Hamza Gündoğdu’nun aramızda bulunmasından da ayrıca memnuniyet duyuyorum.” Dedi.

 

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Sanat Tarihi bölümü öğretim üyelerinin bölgede yaptıkları kazıların oldukça önemli olduğunu, İshak Paşa Sarayı, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Bitlis, Şavşat, Hoşap kalelerinde yürütülen çalışmaların hemen hemen hepsini ziyaret ettiğini belirten Rektör Battal, bölge tarihinin yeniden gün yüzüne çıkartılmasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin önemli bir misyon üstlendiğini ve bu konuda katkı sunan Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kulaz olmak üzere, Prof. Dr. Recai Karahan ve tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.

 

KAZILAR TEK TEK SUNUMLARA YANSIDI

Modaratörlüğünü araştırma görevlisi Tahsin Korkut’un yaptığı panelde Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, ‘İshak Paşa Sarayı’, Doç. Dr. Gülsen Baş, ‘Bitlis Kalesi’, Yrd. Doç. Dr. Osman Aytekin, ‘Şavşat Kalesi’, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kulaz, ‘Eski Ahlât Şehri Meydan Mezarlığı’, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, ‘Hoşap Kalesi’ ile ilgili kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında sunumlarını yaptılar. Panel soru ve cevap kısmıyla sona erdi. 

Editör: TE Bilisim