Radikal.com.tr nin haberine göre:

- ABD yapımı en çok izlenen 2. dizisi Supernatural dizisinin 8. sezonunda geçen Kürt Bıçağı ifadesi merak konusu oldu. Dizinin 8. sezonunda geçen diyalogda Kürtlerin şeytan öldüren bıçak efsanesinden bahsedildi. 

Henry Winchester'ın 1958 yılında yolculuk yapıp görüştüğü gelecekteki torunu Dean Winchester arasında yaşanan diyalogdaki Kürt Bıçağı efsanesinin nasıl ortaya çıktığı birçok seyirci için merak konusu oldu. 

SOSYAL MEDYADA KONU BAŞLIKLARI AÇILMIŞTI
Kürt Bıçağı'ndan bahsedildiği bölümün yayınlanmasının ardından sosyal medyada ve Ekşi Sözlük'te konuyla ilgili yoğun tartışmalar gerçekleşmişti. 

KÜRT BIÇAĞINI NEREDEN BİLİYORLAR?

Öte yandan, ABD yapımlarında belli başlı bazı milletler-dinler haricinde Doğu kültürüne ait çok fazla materyal-efsane kullanılmazken, Supernatural'in içerisinde Kürtlere ait bir bıçaktan bahsedilmesi şaşırttı. 

Başrolünde Jared Padalecki'nin yer aldığı The CW kanalında yayınlanan Amerikan yapımı dizi, korku dizisi olarak anılsa da içinde gerilim, dram ve komedi de barındırıyor.

Zahiri bilgilendirmeden maneviye iltica edecek olursak...

Bu kısa bilgilendirmeden sonra şunu demek mümkün "şûra kurdî" yada "kêra kurdî" olarak bilinen ve bazen "Kürt kaması" olarak da tabir edilen mistik Kürt bıçağıdır ancak şeytanı dize getiren ve öldüren.

Mistik tarihe bakıldığında şeytan vardı ve görülüyordu ve akabinde bir de Kürt bıçağı vardı. Sonra o Kürt bıçağı ile o şeytan öldürüldü ve dünya kurtarılmış oldu.

Peki şimdi nasıl olacak? Şeytan her şeye karışmış durumda.

Kürdün kendi bıçağına çok ihtiyacı var gibi Şeytan'dan intikamını değişik yollardan alma duygusu hakim. Onu zamanın silahıyla vurmak ister gibi...

Mistik zamandan şu zamana döndüğümüzde ise Kürt bıçağının öldürdüğü şeytan artık dimağlara bulaşmış, fikirlere karışmış, menfaatperestliği de yanına almış ve faşizm ile kol kola girerek zamanımıza ulaşmış görülmekte.

Bununla beraber şeytanı öldüren o meşhur bıçağın sahibi Kürtlerin bir kısmı dahi kendine yabancılaşmış Kürtlüğünden uzaklaşmış ve başkalaşmış bir hal almış.

Artık o şeytan ve o Kürt bıçağı yok lakin Kürdün sarsılmaz onuru, bükülmez mücadelesi var. O maddi kaması ile ve o zaman nasıl o şeytanı öldürdüyse yine de aynı şeytanı içindeki manevi bıçakları ile öldürebilir.

Bıçak gibi, -onursuzlaşmış bir kısım kökenini kaybetmiş, başkalaşmış bazı güruhlara- hakikatleri paylaşmak suretiyle kalplerine darbe vurmak ve zalimlere karşı da tek Kürt bıçağı gibi birlik ruhuyla karşı koymaktan geçer.

Umarız ki halkının ellerinin kırılmasını isteyenlere bu Kürt bıçağı bir nebze karşı koymuş olur. Bedduanın geri dönme olasılığından dolayı umarız pişmanlık kalkanıyla bunu durdurmayı başarabilmelidirler.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/u9bGlli5zFw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>