ŞEHRİVAN HABER - İki Kürt sanatçının eğlenceli ve komik atışması ile oluşturulan bir Kürtçe klip Youtube platformuna yüklenir yüklenmez kısa sürede onbinlerce kişiye ulaştı.

Yaşar Kemal'in mutlaka okunmasını tavsiye ettiği 10 kitap Yaşar Kemal'in mutlaka okunmasını tavsiye ettiği 10 kitap

Kürtçe sanatçılar Servan Zana ve Turan Şen'ın birlikte hazırladığı “Berhev” adını verdikleri Kürtçe atışma serisinin birincisi olarak yayınlanan klip Youtube adlı platformda yayınlandı.

22 Şubat tarihinde yayınlanan Servan Zana & Turan Şen - BERHEV (1) 2024 Devejeni başlıklı klip kısa sürede paylaşım rekorları kırdı. Müziği ve eğlenceli sözleri ile dikkat çeken klip tüm sosyal medya sitelerinde de paylaşılmaya başlandı.

Sanatçılar o klibi yayınlarken bir de mesaj yayınladı. Klip yayınlanırken paylaşılan mesajda; "Değerli dostlarım müzik kültür ve edebiyat adına Kürtçe de, adı unutulmuş, yada başkalarının tekeline girmiş (BERHEV) Kültürünü tekrardan mizahi bir dil ile biraz, espiri birazda günümüz müzik camiasının polemik ve çelişkilerini eleştirisel bir dil ile ele alarak tekrardan gün yüzüne çıkarmayı planladık, kimseyi kırmadan bunu yapmak önceliğimiz oldu. BERHEV 1 ' i beğeninize sunduk. Elbette bunun devamı gelecek, (Berhev 2 ) için kolları degerli Dostum Turan şen ile sıvadık. Sizin yorum ve düşüncelerinizi dikkate alarak keyifli çalışmalar yapmayı planlıyoruz." sözlerine yer verildi.

İşte o klip

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ