Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve elektrik fiyatları dahil birçok konuda müjde verirken mayıs ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Mayıs ayında doğal gaz ve elektriğe zam yapılmayacağını ve vatandaşların desteklenmeye devam edeceğini söyledi.

Polis ekipleri 1 yılda 4 bin 250 öğrenciye polislik mesleğini tanıttı Polis ekipleri 1 yılda 4 bin 250 öğrenciye polislik mesleğini tanıttı

Bakan Bayraktar'ın açıklamasının devamı ise şu şekilde;

"MAYIS AYINDA ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK"

87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayıs ayında da zam beklentisi gözükmüyor. Ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz.

DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM EDECEK Mİ?

Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek. Burada imkanlarımız dahilinde yapılabilecek ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ