Elazığ'da yaşayan 57 yaşındaki Nuriye Yücesu, 3 yılda kapısına gelen 50'yi aşkın kediye sahip çıkarak evinde besledi.

 

Tarihi Harput Mahallesi'ndeki iki odalı evinde eşi ve 3 çocuğu ile yaşayan Yücesu'nun kedilerle olan serüveni 3 yıl önce kapısına gelen yavru kedileri besleyerek başladı. Zamanla beslediği kedileri dışarıda bırakmaya gönlü elvermeyen Yücesu, eşinin ve çocuklarının da rızası ile yüreğini açtığı kedilere evinin kapısını da açtı. Allah'ın emaneti" olarak gördüğü kedilere gözü gibi bakan Yücesu, hayırseverliği ve gönül zenginliğiyle herkese örnek oldu.

 

"EVİMİZİ ONLARA FEDA ETTİK"

Yücesu, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce ramazan ayında, bir kedi ile 3 yavrusunu bahçesinde ağlarken bulduğunu belirterek, "mübarek gündür" diyerek onlara yemek verdiğini söyledi. Kedilerin bahçesinde kaldığını, başka yere gitmediğini ifade eden Yücesu, şöyle dedi: "Sonbahar geldi ama kedileri eve almak aklıma gelmiyordu. Bir gece yarısı bahçeye köpekler girdi ve yavruları parçaladı. Onları toprağa verdik. Sonra yine 3 yavru geldi, sonrasında üçer üçer kediler bahçemize gelmeye başladı. Dişileri yavrulamaya, kedilerimiz çoğalmaya başladı. 'Allah göndermiş, mecbur bakacağız' dedim. Birini dahi dışarıya bırakmaya merhametimiz elvermedi."

 

Yücesu, kedilerin bakımı için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, bütçeleri ile kedilere mama aldıklarını belirtti. Zamanla küçük ve hasta kedilerin evlerinde kalmaya başladığını anlatan Yücesu, büyük kedilere ise evin çatısında yer yaptıklarını aktardı. Yücesu, "İlk zamanlarda eşim biraz gönülsüzdü. 'Nasıl bakacağız?' diyordu. Fakat çocuklar çok sevdi. Bütün evimizi onlara açtık. Evde halı, kilim seremiyoruz. Yani evi onlara feda ettik. Komşularımız kedilerimiz olduğu için gelip gitmemeye başladı. Varsın gelmesinler. Allah bu kedileri bana göndermiş, ben onları nasıl dışarıya bırakayım? Buna vicdanım elvermez." ifadelerini kullandı.

 

"VETERİNERE GÖTÜRÜYORUZ"

Kedilerin artık evin bireyi gibi olduğunu vurgulayan Yücesu, her birine isim verdiklerini söyledi. Yücesu, kediler hasta olduklarında anladıklarına işaret ederek, "Kimi zaman ağlıyorlar, mama yemiyorlar, ateşleri oluyor. Ateşleri olduğu zaman ayaklarını su içtikleri kabın içerisine batırıyorlar. Biliyoruz ki hastalar. Veterinere götürüyoruz. Ateşten dolayı kaç tanesinin gözünü aldılar." diye konuştu. Herkese merhametli olmaları tavsiyesinde bulunan Yücesu, kedilerin bakımı konusunda hayvanseverlerden destek beklediğini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim