Özkaçmaz ailesinin düğün törenine CHP İl Başkanı Cemal Şen, İpekyolu İlçe Başkanı Hayrullah Irtak, Tuşba Belediye Başkan Adayı Taner Coşkun, CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kurukcu, Edremit Belediye Başkan Adayı Ahmet İlli ve parti yöneticileri katıldı. Ayrıca katılımcı olarak İl Özel İdare İnsan Kaynakları Müdürü Sabri Aykaç ve personelinin yanı sıra Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Sağlam katıldı.

Kürtçe müzik eşliğinde coşkulu bir düğün töreni yapılırken ayrıca düğün sahibi Enver Özkaçmaz ile yaptığımız röportajda, bu mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere sonsuz teşekkürlerini ileten Özkaçmaz, “Evladım evlendiği için çok mutluyum ama şu sahnede gönüllerince eğlenen gençliğin geleceği konusunda da tedirgin ve üzüntülüyüm” dedi. Özkaçmaz, “Önümüzde bir yerel seçim süreci var ey yetkililer bırakın artık Başbakanın adı üzerinden siyaset yapmayı Başbakanı tanıyan tanımış, yatırımlardan projelerden hizmetlerden bahsedin, gelinen noktada durum içler acısı, çalışan perişan, emekli perişan, küçük esnaf ölmüş ağlayanı yok. Gençlik kapkaç, uyuşturucu batağında, zamlar almış başını gidiyor. Boşanmalar hat safhada, aile içi şiddetin önüne geçilemiyor, basın özgürlüğü olmadığından halkımız sesini duyuramıyor. Bırakın artık orta doğu ülkelerini ülkemizde kriz kapıda, koltuk sevdasına kapılıp olacakları görmezden gelmeyelim” sözlerine yer verdi.

ÖZKAÇMAZ: ABİDENİZİ BİZLER DİKELİM

İŞKUR elemanlarına en kısa sürede bir çözüm bulunmasını isteyen Özkaçmaz, “AK Parti’nin 34 milletvekili ilimize çıkarma yaptınız. Lütfen bu vekillerimizden biri çıksın basının önüne İŞKUR çalışanlarına sendikal haklarının ve toplu iş sözleşmesi müjdesini versin, taşeron işçilerine toplu iş sözleşme haklarının verileceğini veya kadro müjdesini versin. Abidenizi emekçiler adına bizler dikelim, insanları İŞKUR adı altında resmen köleleştirdiniz. Kadro alırım umuduyla buraya bağladınız ve hiçbir garantileri olmadan 9 aylık süre ile asgari ücrete mahkûm ettiniz. Aldıkları o asgari ücreti de bankalar aracılığı ile ellerinden geri aldınız. Aldıkları maaş ile evlilik hayalini bile kuramayan bu garibanlara sağladığınız kredi kartları ile bankalara borçlandırdınız. Bu insanlar bu göreve gelmeden önce daha huzurluydular tek sıkıntıları gurbet hayatı yaşamaktı. O zamanlar bankaların tuzağına düşmemişlerdi, şimdi aileleri ile beraberler ama ne geceleri var ne gündüzleri nedeni ortada, bankalara olan borçları çığ gibi büyümekte kimin umurunda?” dedi.

“OĞLUMUN MUTLU GÜNÜNÜ PAYLAŞMAK ÇOK ZOR”

Emekli maaşı ile oğlunun düğününü gerçekleştirdiğini belirten Özkaçmaz, hiçbir geliri olmayan gençleri düşündüğün bu mutlu günün kendisine çok zor geldiğini dile getirdi. Özkaçmaz daha sonra şöyle devam etti: “Bazen bu İŞKUR çalışanları hakkında duyduğumuz bir haber var ki o bizleri derinden üzmekte. Neymiş efendim İŞKUR çalışanları nankörmüşler, işe gitmezmişler, yok efendim iş yapmazmışlar. Aynı kurumda çalışan kadrolu bir işçi 2 milyarın üzerinde maaş artı sosyal hakları, ikramiye fazla mesai, alarak ancak geçimini sağlıyorken, İŞKUR çalışanına da asgari ücreti öde ve bu insanlardan verim bekle, aynı hakları bu emekçilere de sağla bak bakalım kaçan olacak mı? Bir müteahhittin çalıştırdığı 50 taşeron işçinin sırtından aldığı ücret ile bir taşeron işçinin aldığı ücreti hiç kıyasladınız mı? Ben 33 yıl bir kamu kuruluşunda çalıştım ve emekli ikramiyem ile ancak oğlumun düğününü yapabildim. Hiçbir geliri olmayan ve geleceğinden umudu olmayan bu gençliği düşündüğümde oğlumun bu mutlu gününü paylaşmam gerçekten çok zor. Geleceğinden umutsuz olanlar geçmişi bir araştırırlarsa sendikal haklar ve 2001’de tüm mevsimliklere verilen kadrolar sol iktidarlar döneminde sağlanmış mimarı ise merhum Bülent Ecevit olmuştur. Sizleri bu karanlık günlerden kurtaracak olan yine sol iktidarlar olacaktır.”


Önder ALTINAL - ŞEHRİVAN ÖZEL

Editör: TE Bilisim