Önce Van’ın ilk magazin gazetesi olan Van Magazin’i kurdu. Sonra kurduğu Trend Kurumsal Medya ile birbirinden önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Sonra bünyesine Van’ın köklü haber sitelerinden vanaktif.com’u kattı. Kurduğu vananket.com sitesiyle seçimini nabzını tuttu. Yaptığı anketler ile gündeme damga vurdu. Şimdi de Facebook’ta kurduğu ‘Van Büyükşehir’ sayfası ile 50 bini aşkın insanın bulunduğu bir sayfa ile milyonlara hitap ediyor. Tüm bunların başında genç bir Vanlı var: Muhammed Hatipoğlu.

 

Ömer Aytaç AYKAÇ/Şehrivan ÖZEL


Gündemi sürekli olarak siyaset tarafından belirlenen Van’da geçtiğimiz yıl bu vakitler genç bir girişimci çıktı ve Van’da farklı bir oluşumun temellerini attı. Herkes “Van’a henüz buna hazır değil” demesine rağmen o Van’ın ilk magazin gazetesini kurarak Van’da daha sonra fark yaratacak bir çok işin de başlangıcını yapmış oldu. Daha önce farklı haber sitelerinde çalışan ve bu tecrübeleri de yanına alarak Van Magazin gazetesini kuran genç yetenek Muhammed Hatipoğlu, kısa sürede bu gazete ile Van’da hatırı sayılır bir aşama kaydetti. 2012 yılında kurduğu Van Trend Kurumsal Medya adlı Organizasyon şirketine dahil ettiği Van Magazin ile bir çok ulusal haber sitesine de konu olan Hatipoğlu, bir çok ünlü ismi Van’da ve gazetesinde konuk edip okuyucularıyla buluşturdu. Bununla da yetinmeyen Hatipoğlu kısa süre sonra da Van’ın köklü haber sitelerinden vanaktif.com’u bünyesine katarak yoluna devam etti. Kuruculuğunu Osman Nuri Yıldız’ın yaptığı siteyi yeniden şaha kaldıran Hatipoğlu kısa süre sonra da kurduğu vananket.com sitesi ile seçimin nabzını tuttu. Bu adreste yaptığı anketler ile oy oranlarını belirlemede önemli bir rol üstlenen Hatipoğlu, henüz 21 yaşında Van’ı güvenilir anket sitelerinden birinin de sahibi oldu.

 

SAYFA REKORA GİDİYOR!

 

Hatipoğlu sadece bununla da sınırlı kalmadı. Genç girişimci medya sektöründeki başarısını her defasında yeni girişimlerle taçlandırdı. Van’ın büyükşehir olmasıyla birlikte VAN BÜYÜKŞEHİR adlı bir sayfa ile en popüler sosyal medya sitesi olan Facebook’ta hayran toplamaya başlayan Hatipoğlu bir yılı dolmadan toplam 50 bini aşkın bir hayran kitlesine ulaştı. Sayfasında paylaştığı içeriklerle milyonlarca insana ulaşan Hatipoğlu, 10 kişi ile yönettiği bu sayfada Van’a dair fotoğraflar, haberler ve güncel paylaşımlarla ayrı bir kitleye de hitap etmeye devam ediyor.

 

HEDEFİM ULUSAL BİR MEDYA AJANSI OLMAK

 

Tüm bu oluşumların mimarı olan Muhammed Hatipoğlu genç yaşına rağmen kariyer basamaklarını hızlı hızla çıkan bir isim. İşte biz de Şehrivan Gazetesi olarak bu isimle bir araya geldik ve onun bu yükselişini kendisinden dinledik. Medya sektöründeki bu meslektaşımızın yaptıklarını sizler için derledik. İşte o projelerin mimarının yükseliş hikayesi:

 

GENÇ YAŞTA MERAK SARDIM

 

Şu sıralar 50 bini aşkın hayranı olan bir Facebook sayfasının milyonlara ulaşmasının gururu yaşayan Hatipoğlu, medya sektöründeki bu başlangıcı şöyle anlattı; “Daha erken yaşlarda medya sektöründe çalışmaya başlayan ve merak duyan birisiydim. Bu işleri severek ve zevkle yapıyordum. Çok erken yaşlarda yerel bir haber sitesinde uzun yıllar çalıştım. Kendi kurduğum birkaç ulusal haber sitesiyle uğraşdıktan sonra üniversite kariyerime başladım. Turizm ve Otelcilik Bölümü mezunuyum ama daha çok medya sektörüyle içli dışlıyım. Okulumu bitirdikten sonra Trend Kurumsal Medya adlı bir organizasyon şirketi kurdum ve bu oluşumları bir bir hayata geçirdim. Önce Van’ın resmen büyükşehir olmasıyla birlikte Facebook’ta kurduğum VAN BÜYÜKŞEHİR sayfasıyla başladım. Daha bir yıl dolmadan burada 50 bin kişiye ulaştık. 10 kişilik bir ekiple yönettiğimiz sayfada gün içinde birçok paylaşımlar yapıyor ve ay içinde milyonlarca insana ulaşıyoruz. Bunu yaparken de boş durmadım Van Magazin adlı gazeteyi çıkardım ve tüm olumsuz görüşlere rağmen gazetemiz 1 yıldır emin adımlarla yolunda ilerliyor.”  Şeklinde konuştu.

 

1’İNCİ YILDA BÜYÜK SÜRPRİZLER

 

Şu sıralar Gazetenin 1’inci yılını kutlamaya hazırlanan Hatipoğlu Elit World otelde büyük bir organizyonun da hazırlığını yapıyor şu sıralar. Birbirinden ünlü isimlerin katılımıyla gazetenin birinci yılını kutlamaya hazırlanan Hatipoğlu bir taraftan da bir haber sitesini ve anket sitesini yönetiyor. Bu konuyla ilgili sorular ise şu şekilde yanıtlıyor; “Gazetemizi çok başarılı bir şekilde yürütüyoruz ve 1’inci yaşımızı doldurduk. Amacım bu gazeteyi çok daha iyi yerlere getirebilmek. Tabi sadece bu gazete ile ilgilenmiyorum. Vanaktif.com ve vananket.com siteleriyle de Van’ın nabzını yoklamaya devam ediyoruz. Hedefim medya anlamında önemli bir başarı yakalamak. Bugün sosyal medyanın da etkisiyle artık internet üzerinden milyonlarca insana ulaşmak sadece bir tık kadar yakın. Bunca büyük site varken neden Van’dan da böyle bir oluşum çıkmasın. Hedefim bunu başarabilmek.” dedi.

VAN BÜYÜKŞEHİR'İN FACEBOOK SAFYASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

VANAKTİF.COM'a GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

VANMAGAZİN.COM'a GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

VANANKET.COM'a GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

 


Editör: TE Bilisim