Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta ve Antalya'nın doğu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den mülakat eleştirilerine yanıt Milli Eğitim Bakanı Tekin'den mülakat eleştirilerine yanıt

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, güneydoğusu, Kars, Ardahan ve Erzincan çevreleri ile bu gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Hakkari, Bitlis, Van, Muş ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.

VAN 0°C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bugün (Cuma) il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM -2°C, 3°C

Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

KARS -3°C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA 2°C, 7°C

Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN’DA KAR BUGÜN SONA ERİYOR? O GÜN TEKRAR GERİ DÖNÜYOR

Türkiye son yılların en kurak kışı ayını yaşıyor. Türkiye yeni yılın ilk günlerini kar yağışı olmadan geçirirken hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretti. Yurdun aralıklarla batı ve doğu kesimlerine kar yağarken Hafta başından itibaren Batı illerinde etkili olan kar yağışı dün itibarıyla doğu illerine kaydı. Van ve bölge illerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bazı illerde yoğun kar yağışı ve buzlanma kazalara neden olurken Kars’ta sabah saatlerinde meydana gelen zincirleme otobüs kazasında iki otobüs ile kamyonun çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı. Van’da da kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken 234 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının bugün Van il genelinde etkili olması beklenirken yarın sabah itibarıyla kar yağışının kenti ter etmesi beklenirken Salı gününe kadar Van’da kar yağışı beklenmiyor. Meteorolojiden edinilen bilgilere göre Salı günün Van’da kar yağışının etkili olması bekleniyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Bölge genelinde beklenen kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, eğimi çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Karadeniz kıyıları, Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Diyarbakır'ın doğusu, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı, Hakkari çevreleri, Van ve Bitlis'in yüksekleri ile Siirt'in ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun (20 cm ve üzeri kar yüksekliği) kar yağışı bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı olan kesimlerde buzlanma ve don olayı, karla kaplı yüksek ve dik yamaçlı kesimlerinde çığ tehlikesi ile kuvvetli rüzgarla beraber tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN