Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamada Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edildiğini, sürücülerin dikkatli ve tedbirli olunmasını karşı uyardı.

Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamada “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Hakkari çevrelerinde aralıklı kar yağışlı olması tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.” Denildi.

HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU

Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı

Van Gölü İçin Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgar:, Batı ve kuzeybatıdan öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Van’da 1, Hakkâri 0 ve Muş’ta -4, Bitlis’te -1 derece olacağı tahmin edilmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER