Meteoroloji’den edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; "Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinin; yarın Marmara ve Ege'nin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği, yağışların Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, diğer yerlerde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (40-60 km/sa), yarın Marmara ve Ege Bölgeleri'nde (50-80 km/sa) rüzgarın güneyli yönlerden yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor."

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği, bölgenin güneydoğusunda rüzgarın güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

VAN 0°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ERZURUM -12°C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı kar yağışlı

HAKKÂRİ -3°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA -4°C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

MARAMARA’DA KAR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün öğlene kadar Zonguldak, Bursa, Bilecek, Bolu, Karabük, Eskişehir, Ankara da kar yağışı var. Öğleden sonra Doğu Anadolu’da Erzurum, Erzincan, Kars çevre illerinde yağacak kar gece biter. Doğu Karadeniz, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur var. Diğer bölgelerde yağış yok” Prof. Dr. Şen, “Yağış gece tüm Türkiye’yi terk ediyor. Sıcaklıklar bugün de düşük. Doğu Anadolu’da lodos kuvvetli. Güney Ege’ye yarın akşam yağmur geliyor. Marmara’ya Çarşamba günü kuvvetli gelecek. Sıcaklıklar yarından itibaren 7-10 derece hafta sonuna kadar devam edecek. İstanbul bugün soğuk 7 derece gece 3 derece. Yarın ısınıyor 16 derece. Yağış çarşamba günü. İzmir’de rüzgar hafifledi deniz çekildi problem yok 13 derece. Antalya 17 Ankara sabah hafif kar yağışlı 4 derece.”

26 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU UYARI

Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, Kars, Kastamonu, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Düzce.

MEB'den öğretmenleri ilgilendiren yeni karar! MEB'den öğretmenleri ilgilendiren yeni karar!

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın güneyli yönlerden bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa), yarın Marmara ve Ege Bölgeleri'nde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ