Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara(Bilecik hariç), Kıyı Ege, Karadeniz( Düzce ve Bolu hariç ) Doğu Anadolu( Malatya ve Elazığ hariç), Güney Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas çevreleri, Adana ve Osmaniye'nin güneyi ve Hatay'ın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken rüzgarın genellikle kuzey ve batı, Marmara'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvetlenmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar olması bekleniyor. (Malatya ve Elazığ hariç) Bugün akşam saatlerine kadar Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde zaman zaman kuvvetli yükseklerde ise yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Genellikle yağmur, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir.

VAN °C, 5°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

ERZURUM °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı

KARS °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı

MALATYA °C, 12°C

Çok bulutlu

VAN VALİLİĞİ KAR YAĞIŞI UYARISINDA BULUNMUŞTU

Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti

Van Valiliği yaptığı son dakika uyarısıyla öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkari, Van'ın kuzey ve güney ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

GECE KAR YAĞIŞI VAR

Van Valiliği yaptığı açıklamada, “Bugün öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkari, Van'ın kuzeyi ve güneyinde başlaması beklenen yağışların gece saatlerinde sıcaklıkların düşmesiyle bölgemizde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışın gece ilerleyen saatlerden itibaren Van il genelinde görüleceği tahmin edilmektedir. Muş ve Bitlis'te bu akşam saatlerinde başlaması beklenen yağışlar, gece geç saatlerde bölgemizde beklenmektedir. Van'ın kuzeyi (Çaldıran, Muradiye, Erciş) ve Hakkari'de bu gece saatlerinden yarın (Perşembe) öğle saatlerine kadar kuvvetli, yükseklerde ise yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.”

KUVVETLİ RÜZGAR VE TİPİYE DİKKAT

Yağış anında zaman zaman kuvvetli rüzgar, yükseklerde rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Denildi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağış anında zaman zaman kuvvetli rüzgar, yükseklerde rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ - NECMETTİN DURSUN