Van ve bölge illerinde etkili olması beklenen kar yağışı dün gece itibarıyla birçok kentte etkili oldu. Van, Muş ve Hakkari dahil birçok ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle 466 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunun yüksek kar örtüsü ile kaplı eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görüleceği tahmin edilmektedir.

VAN °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

ERZURUM °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN İÇİN YAĞMUR VE KAR UYARISI

Van son yılların en kurak kışını yaşarken geçtiğimiz haftalarda Van ve bölge illerinde etkili olana kar yağışı bazı ilçelerde yer yer 2 metreye kadar ulaştı. Van'da beklenen kar yağışı kente giriş yaparken Başkale’de etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verilirken 132 yerleşim yerinin yolu ise ulaşıma kapandı. Meteoroloji Van'ın güney ve doğu ilçelerinde etkili olacak kar yağışının Pazar gününe kadar etkili olması bekleniyor.

EKİPLER YOL AÇMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Araçlar kar altında kalırken; ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetre, yüksek rakımlı kesimlerde ise yer yer 1 metreyi geçti. Kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verilirken, 132 yerleşim yerinin yolu ise ulaşıma kapandı. Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri, yüksek kesimlerindeki yerleşim yerlerinde yol açma ve kar küreme çalışması başlattı.

İSTANBUL’DA YAĞIŞ ARALIKSIZ 30 SAAT SÜRECEK

Sağanak yağışın aralıksız 30 saat boyunca etkili olacağı tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları da hissedilir şekilde düşecek. Sağanak nedeniyle meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor. İstanbul'da yarın (perşembe) sabahtan itibaren 30 saatlik aralıksız yağmur bekleniyor. Havanın soğuk olması beklenirken vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

7 İL İÇİN “SARI” KOD UYARISI

Meteoroloji 7 il için "sarı" kodla uyarırken vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyardı. Sarı kodla uyarılan iller; Bilecik, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce.

İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER