Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sağanak yağışların etkisini sürdürmesi beklenirken, Marmara için kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Van, Muş, Ağrı, Iğdır, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusu ile Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AĞRI 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM 12°C

Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI!

Hava sıcaklığının, ülke genelinde 2 ila 4 derece artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarı ise, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Yağışların, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ