ŞEHRİVAN HABER/ Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre, Ülkemiz kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bugün (Salı) Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

DOĞU ANADOLU

Van ve bölge illerinde havanın parçalı ve az bulutlu, geçecek. Bugün (Salı) öğle saatlerinden sonra Malatya ve Elazığ çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. Ayrıca Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunurken sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya bağlı sis ve pus hadisesi görüleceğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb. karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

VAN 11°C

Parçalı ve az bulutlu

MUŞ 18°C

Parçalı ve az bulutlu

İki otomobil çarpıştı, karı koca hayatını kaybetti İki otomobil çarpıştı, karı koca hayatını kaybetti

HAKKÂRİ 13°C

Parçalı ve az bulutlu

BİTLİS 10°C

Parçalı ve az bulutlu

ELAZIĞ 22°C

Parçalı ve az bulutlu (Öğle saatlerinden itibaren toz taşınımı uyarısı)

ERZURUM 15°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS 15°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA 21°C

Parçalı ve az bulutlu (Öğle saatlerinden itibaren toz taşınımı uyarısı)

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, yarın (Çarşamba) sabah ile akşam saatleri arasında Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerinde yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim