ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek olan yağışların, sabah ve öğle saatlerinde Doğu Karadeniz ile Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

VAN VALİLİĞİ UYARDI!

Van Valiliği bir açıklama yaparak vatandaşları sağanak yağış ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Van ve bölge genelinde görülecek sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren Muş, Bitlis'in kuzey ve batısında (kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte) yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Hakkari çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edilen kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara ve şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlarımızın özellikle yüksek rakımlı yollarda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

DOĞU ANADOLU

Van ve bölge illerinde parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren ise tüm bölgenin aralıklarla yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Meteoroloji, yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

VAN 9°C, 19°C

Parçalı ve çok bu lutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HAKKÂRİ 16°C

Aralıklı şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu

Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama

BİTLİS 15°C

Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu

ERZURUM 4°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

IĞDIR 9°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 7°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Karadeniz, (Malatya, Iğdır, Ağrı ve Van hariç) Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Mersin, Zonguldak, Bartın, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Amasya ve Tokat çevreleri ile Kastamonu kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Güney Ege kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden; Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Editör: Necmettin Dursun