Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize ile Artvin'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzey, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Yağışların, Rize ile Artvin'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgârın, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU

Havanın bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık olması beklenirken Bölge illerinde rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, öğle ve akşam saatleri arasında yer yer sert rüzgâr (30-50 km/sa.) beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

VAN °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu ilçelerinin öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 29°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 36°C

Az bulutlu ve açık

MUŞ °C, 35°C

İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu

Parçalı ve az bulutlu,

HAKKÂRİ °C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu,

BİTLİS °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Doğu Anadolu’da rüzgârın öğle ve akşam saatleri arasında batılı ve güneyli yönlerden zaman zaman sert rüzgâr şeklinde (30-50 km/sa.) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN