Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre;  Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri ile Ege ve Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ve Orta Karadeniz'in doğu kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının, yurdun batı kesimlerinde 1-3 derece artması, iç kesimlerde ise 1-3 derece azalarak, yurt genelinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmesi beklenmekte. Genellikle kuzey, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, Van'ın doğusu ve kuzeyinde parçalı az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta, Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde yer yer sert rüzgar şeklinde, yüksek kesimlerinde ise kuvvetli rüzgar şeklinde (30-60 km/sa) esmesi beklenmektedir.

VAN °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu, Van’ın güney ilçelerinde kuvvetli rüzgar,

ERZURUM °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu,

KARS °C, 29°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 37°C

Az bulutlu ve açık,

MUŞ °C, 36°C

Parçalı ve az bulutlu,

HAKKARİ °C, 33°C

Van Valiliği TYP isim listesi belli oldu! İşte asil ve yedek isim listesi Van Valiliği TYP isim listesi belli oldu! İşte asil ve yedek isim listesi

Parçalı ve az bulutlu, kuvvetli rüzgarlı geçmesi bekleniyor.

BİTLİS °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde batılı ve güneyli yönlerden zaman zaman sert rüzgar şeklinde, yüksek kesimlerinde ise kuvvetli rüzgar şeklinde (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

VAN VALİLİĞİ’NDEN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Van Valiliği, Van’ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar için vatandaşları uyardı.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Rüzgarın Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde batılı ve güneyli yönlerden zaman zaman sert rüzgar şeklinde, yüksek kesimlerinde ise kuvvetli rüzgar şeklinde (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN