Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Ordu, Artvin, Ardahan, Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, yarın kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN 15°C, 28°C

Az bulutlu ve açık, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak,

HAKKÂRİ 34°C

Parçalı bulutlu,

Bakan Yerlikaya: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlama güzergahları arasında değil Bakan Yerlikaya: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlama güzergahları arasında değil

BİTLİS 31°C

Parçalı ve az bulutlu

AĞRI °C, 29°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 11°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS 11°C, 28°C

Az bulutlu ve açık, yarın parçalı bulutlu

MALATYA 19°C, 37°C

Az bulutlu ve açık

VAN VALİLİĞİ'NDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Van Valiliği, bir açıklama yaparak vatandaşlara kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra (15:00-18:00 lokal) Van ilinin doğu ve kuzey kesimlerinde beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur."

Editör: Necmettin Dursun