ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Çankırı, Osmaniye ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkiinde yerel kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji 4 il için turuncu kodlu ve 26 il için sarı kodlu uyarısında bulundu.

DOĞU ANADOLU

Havanın bölge genelinde sağanak yağışlı, öğle saatlerinden itibaren Muş ve Bitlis çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren ise Van'ın kuzey ilçeleri aralıklı sağanak yağmurlu olması beklenmektedir. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve doğusu kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji, sel ve su baskınına karşı ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

VAN 17°C

Gece saatlerinden itibaren Van'ın kuzey kesimlerinde aralıklı sağanak yağmurlu

HAKKÂRİ 15°C

Öğle saatlerinden itibaren yağmurlu ve sağanak yağışlı

BİTLİS 17°C

Öğle saatlerinden itibaren yağmurlu ve sağanak yağışlı

Tarımsal üretimde kredilerin esasları belli oldu Tarımsal üretimde kredilerin esasları belli oldu

MUŞ 18°C

Öğle saatlerinden itibaren yağmurlu ve sağanak yağışlı

ELAZIĞ °C, 19°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KARS °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MALATYA °C, 18°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Sabah ile akşam saatleri arasında bölgemizde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-60 km/saat), yüksek kesimlerinde yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde kar savrulması ve sürüklenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

VAN VE 29 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD

MGM tarafından 4 il için turuncu kodlu ve 26 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Adana, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Malatya, Muş, Şanlıurfa, Bayburt, Ardahan, Kilis, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kahramanmaraş, Siirt, Tunceli, Van, Şırnak, Iğdır, Osmaniye için sarı kodlu uyarı, Giresun, Rize, Trabzon ve Ordu için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Editör: TE Bilisim