Eliyahu, katıldığı bir radyo programında Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik tepki çeken ifadeler kullandı.

Gazze'ye nükleer bomba atmayı önerdi

O ilde orman yangını! O ilde orman yangını!

Sunucunun "Gazze'ye atom bombası atılmasına gerek olup olmadığı" sorusunu cevaplayan Eliyahu, "Bu (Gazze'ye nükleer bomba atılması) olasılıklardan biri." dedi.

Eliyahu, Gazze'nin yeniden işgal edilip bölgeye yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesini istedi.

"FİLİSTİNLİLER İRLANDA'YA GİTMELİ"

Gazze'de yaşayan Filistinlilere ne olacağı yönündeki soruya ise Eliyahu, "İrlanda'ya da çöllere de gidebilirler, Gazze'deki 'canavarlar' kendileri çözüm bulmalı." cevabını verdi. Filistin düşmanlığı ve aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinden koalisyon hükümetinde yer alan Eliyahu, Gazze'ye hiçbir şekilde insani yardımın girmesine izin verilmemesi gerektiğini savundu.

NETANYAHU KARŞI ÇIKTI

Times of Israel internet sitesinde yer alan habere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, Eliyahu'nun sözlerine karşı çıktı. Netanyahu, Miras Bakanı'nın Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olası olduğu yönündeki iddiasını reddetti.

"GERÇEKLİKTEN KOPUK"

"Eliyahu'nun sözleri gerçeklikten kopuk." diyen Netanyahu, İsrail ordusunun sivilleri hedef alan saldırılarını örtbas etmek isterken şu iddialarda bulundu: İsrail ve Savunma Kuvvetleri (IDF), olaya karışmayan insanların zarar görmesini önlemek için uluslararası hukukun en yüksek standartlarına uygun hareket ediyor.

Zafere gidene kadar bunu yapmaya devam edeceğiz

Kabine toplantılarından uzaklaştırıldı

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, söz konusu açıklamaların ardından alınan kararı duyurdu.

Açıklamada aşırı sağcı Miras Bakanı Eliyahu'nun, "Gazze Şeridi'ne nükleer silahlı saldırı olasılığı bulunduğu" yönündeki ifadelerinin ardından Netanyahu tarafından kabine toplantılarından süresiz olarak uzaklaştırıldığı belirtildi.

Kaynak: EN SONHABER