Öğretmenlerin seminer dönemlerinin yüz yüze olması, veli randevularının e-devlet üzerinden yapılabilecek olması, ders geçmek için Türkçe'den 70 ve üzeri not almak, devamsızlık affının ortadan kaldırılması gibi pek çok adımı kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yusuf Tekin, il gezileriyle sahayı yakından takip ediyor. Önümüzdeki günlerde, haftalarda veya aylarda yeni adımlar atması da bekleniyor.

Yaz tatili 20 gün kısalacak!

Milli Eğitim Bakanlığının masasında pek çok yeni adım daha bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de yaz tatilinin 20 gün kısaltılması. Pek çok Avrupa ülkesi tarafından uygulanan bu adım, ülkemiz tarafından da yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığının masasında yaz tatili süresinin değiştirilmesi de var.

Uygulama konan ülkeler yakından takip ediliyor!

Milli Eğitim Bakanlığında 20 milyonu aşkın öğrenci, 1 milyonu aşkın öğretmen ve milyonlarca Veli var. Dolayısıyla büyük bir kitleyi temsil eden bu makamda yeni bir karar daha alınması bekleniyor. Kararla ilgili henüz bir nokta koyulmadı. Kamuoyu yoklaması, eğitime katkısı, öğrenci, öğretmen ve veli görüşlerinden sonra bu konu da nihayete ermesi ya da gündemden çıkması umuluyor.

Bu yaz tatilini etkilemeyecek!

Yeni müfredatta Türkçe ve Matematik derslerinde yapılacak değişiklikler belli oldu! Yeni müfredatta Türkçe ve Matematik derslerinde yapılacak değişiklikler belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığının bu kararı şuan için önümüzdeki yaz tatilinin etkilemesi beklenmiyor. Önümüzdeki aylarda alınabilecek olası kararın 2025-2026 eğitim öğretim yılını etkileyeceği düşünülüyor. Konuyla alakalı ne karar alınır bilinmez lakin eğer böyle bir karar alınırsa milyonlarca öğrencinin üzüleceği kesin.

Kaynak: mebpersonel.org