Öğretmen atamalarında mülakat olacak mı? Bakan Yusuf Tekin canlı yayında açıkladı! Öğretmen atamalarında mülakat olacak mı? Bakan Yusuf Tekin canlı yayında açıkladı!

ŞEHRİVAN HABER:

Milyonlarca öğrenci okullarla ilgili kararı beklerken Yüksek Öğretim Kurulu, flaş bir karar aldı. Normalde 18 Eylül’de başlaması beklenen akademik yıl 2 Ekim’e alınırken, gözler Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine çevrildi.

Geçtiğimiz haftalarda akademik takvimi açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların ne zaman açılacağı sorusunun yanıt vermişti.

İşte MEB’in okul takvimi;

Okullar 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek. 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sebebiyle afet bölgesi illeri olarak belirlenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki resmî ve özel okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla Bakanlıkça hazırlanacak program, 11 Eylül ile 6 Ekim arasında eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte uygulanacak.

Editör: Necmettin Dursun