Kalın bir atmosfere sahip süper Dünya keşfedildi! İşte detaylar… Kalın bir atmosfere sahip süper Dünya keşfedildi! İşte detaylar…

Van'da gün boyu etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yollar caddeler göle dönerken trafik adeta kilitlendi. Yağışlardan dolayı birçok işyerini su basarken gündeme yine alt yapı yetersizliği geldi. 

Van'da alt yapıların yetersiz olduğundan dolayı alışık olunan sel görüntülerinin yanı sıra, zmanında temizlenmeyen kanalların tıkanmasıda taşkınlığa yol açıyor. 

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan sağnak yağıştan bir gün önce tarihi şamran kanalında çekilen bir görüntü gündeme geldi. Görüntüde kanal çöple dolmuş ve ilgili kurumların temizlemek için herhangi bir çalışması olmamış. 

Bu gün aynı bölgede çekilen bir diğer görüntüde ise Şamran Kanalının tatştığı ve özellikle okul çıkışı öğrenciler tarafından kullanılan yolda tehlikeli bir hal aldığı görülüyor. 

Mahalle sakinleri duruma tepki göstererek, "İlgili kurumlar kanal temizliğinin zamanında yapmış olsa yağmur suları bu kadar birikmez ve taşkınlarada yol açmazdı. Çocuklarımız okula giderken bu yolu kullanıyor. Şuan onlar için ve bu yolu ilk defa kullanan araç sürücüleri için tehlikeli bir durum. Kanal yağmur yağmadan önce çöpten geçilmiyordu. Yağmur yağında tıkandı ve taştı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ