Bir dizi programlarda katılmak üzere Van’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önce çalışması süren Eski Van Şehrini ve ardından da Kapıköy Sınır Kapısı’nı ziyaret etti. Van Ticaret Sanayi Odası Otomotiv Grubu Meslek Komite Başkanı Danyal Yıldız ise kentin önemli projeleri ile ilgili paylaşımda bulunarak, Bakan Ersoy’a gerekli çalışma ve bütçelerin yönlendirmesi konusunda çaba ve destek istirham ettiklerini belirtti.

Cevdet Yılmaz: Ana amacımız sosyal refahı artırmak Cevdet Yılmaz: Ana amacımız sosyal refahı artırmak

OTOMOTİV GRUBU BAŞKANI YILDIZ’DAN BAKAN ERSOY PAYLAŞIMI!

Van Ticaret Sanayi Odası Otomotiv Grubu Meslek Komite Başkanı Danyal Yıldız, “Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kentimizde bulunan Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy, öncelikle Anadolu Medeniyetlerinin çıkış yeri Yukarı Mezopotamya’ya, Hurrilerin, Mitannilerin, Asurların; Urartu, Med İmparatorluklarının memleketi. Urartu ve Karakoyunluların başkenti, Selçuklu ve Osmanlı kadim tarihinin ev sahibi dünyanın hala yaşanılan en eski kentlerinden Van’a, Bediüzzaman Said Nursi’nin ikinci memleketi, Vanî Mehmed Efendi’nin memleketi. Ruhi Su, Yaşar Kemal, Prof. Dr. Atilla Dicle, Uğur Yücel, Sinan Çetin, Sevgi Onat ve Nur Tatar’ın dolayısıyla kültür, turizm, sanat, sporun doğduğu kentimize hoş geldiniz.”  İfadelerini kullandı.

“VAN’IN HEYECANI YARIDA KALMIŞ”

Van’ın sorunlarına ve potansiyeline dikkat çeken Yıldız, “İsmi çağlar boyunca kıymetle anılan ancak son yıllarda bu potansiyelini açığa çıkaramayan, beklentileri nakıs kalmış. Heyecanı yarıda kalmış, Ülkenin bir ucunda kalakalmış kentimizin bir dizi sorunu, çözüm bekleyen problemleri mevcuttur. Hem kentin kendisinde hem de çevresindeki illerde var olan turizm ve kültür potansiyelinin açığa çıkması, tanıtılması ve hedeflediği kitleye ulaşması gerekiyor” dedi.

BU PROJELER HAYATA GEÇİLMELİ BU PROJELER BİTİRİLMELİ

Van ile ilgili birçok önemli çalışmaları paylaşan Yıldız, şunlara vurgu yaptı: “Öncelikle Hava yolu seyahatinin geliştirilmesi, sefer sayılarının arttırılması, Van Gölü Kuzey Demiryolunun hayata geçirilmesi, çevre yolunun bitirilmesi, “Van Gölü Alan Başkanlığı”nın hayata geçirilmesi, tarihi ören yerlerinin restore edilip canlandırılması, turizm rehberlerinin Van’da ağırlanması, turistik gezilerde öne çıkan destinasyonların başına Van’ın da eklenmesi gerekiyor.”

“BU ÇALIŞMALARIN YAPILMASI ELZEM VE ZARURİDİR”

“Özellikle bölgesel pazar olan İran, Irak, Nahçivan ve Azerbaycan bağlantılı turizm maksatlı seyahatler için özel vize uygulaması çalışması, kent turizm, tanıtım ofislerinin kurulması, “Van Havzası Açık Hava Müzesi” fikriyatının neşredilmesi. Doğa sporları, motor sporları etkinliklerinin yapılması, bölge kültür sanat etkinliklerinin icra edildiği bir kültür merkezi ve konferans ve gösteri merkezinin açılması. Yaşar Kemal Müzesi’nin açılması, başta Van Devlet Tiyatrosu’nun daha etkin olması için film ve tiyatro festivallerinin düzenlenmesi gibi çalışmaların yapılması elzem ve zaruridir. Bu bağlamda gerekli çalışma ve bütçelerin yönlendirmesi konusunda çabanız ve desteğinizi istirham ederiz. Saygılarımla.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM