Son dönemlerde bölge illerinde de sıkça konserler veren ve konserleri ile giren Kürt sanatçılardan birisi olan Pervin Chakar'ın İstanbul'daki konseri bir çok tartışmayı beraberinde getirdi.

Fotoğraf meraklıları için ücretsiz kurs açılacak! Fotoğraf meraklıları için ücretsiz kurs açılacak!

Konsere siyaset dünyasından bir çok isim katılırken özellikle Özgür Özel'in Pervin Chakar'ın elini öptüğü anların fotoğraflanıp yayınlanması sonrası sanatçı tartışmaların odağı oldu.

CHP tabanının sanatçının elinin öpülmesine tepki gösterdiği, sanatçının ise sözleri nedeniyle eleştirildiği bir süreçte Pervin Chakar en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. Peki Pervin Chakar kimdir? Nerelidir? İşte detaylar...

Pervin Chakar, Mardin'de doğmuş olan beş çocuklu bir ailenin ilk çocuğudur. Çocukluğunu Fatsa'da geçiren Pervin Chakar, ortaokul çağlarında Bismil'de halk müziği ile müzik kariyerine adım attı. Pervin Chakar, 1995 yılında başladığı Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine birincilikle son verdi. Müzikle gerçek anlamda burada tanıştığını belirten Chakar, Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Bölümü Şan Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu. Oylun Erdayı ile özel şan dersleri alan kişi daha sonra Ancona Opera Akademisi'ne kabul edildi ve bu, opera hayatında bir dönüm noktası olarak nitelendirildi. Ancona'da Accademia D'arte Lirica ve Perugia'da Accademia Musicale Umbria gibi prestijli kurumlarda William Matteuzzi, Carmen Gonzalez, Sergio Bertocchi ve Michela Sburlati gibi önemli isimlerle çalışma fırsatı buldu. 2005 yılında, ilk kez Uluslararası Eskişehir Müzik Festivali'nde sahneye çıkarak, Carl Orff'un Carmina Burana eserinde solo soprano olarak parlak bir performans sergiledi. Daha sonra 2019 yılında Teatro La Scala'da unutulmaz bir sahne deneyimi yaşadı. Son olarak, 2022'de yayınlanan "Kürtçe Operalar" albümüyle Kürt müziği ile operayı bir araya getirdi.

Editör: Garipzade Öztürk