Van Dernekler Federasyonu koordinesinde Van’ın ülkemizde ve dünyada tanınır olması için düzenlenen 2. Van Günlerinde Van’ın tarihinin ve kültürünün İstanbul’a taşındığı etkinliğe Van’dan birçok kurum katıldı.

Van YYÜ’den ise Ziraat Fakültesi, Turizm Fakültesi, Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarı, Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Van Teknokent, Van Kedisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birçok akademisyen-idari personel ve öğrenci katılım sağladı. 

Video gösterimleri, konuşmalar, folklor gösterileri, canlı yayınlar, konserler gerçekleştirilen tanıtım günlerinde, kurulan stantlarla Van kentinin tarihi, kültürü ve gastronomisi tanıtıldı. Van’ın zengin kültürünü ve tarihini İstanbul’da geniş kitlelere tanıtmak adına önemli bir platform olarak oluşturulan Van Tanıtım Günleri, Van’ın turizm potansiyelini ve kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştırma noktasında olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

Van’ın sosyo-kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmayı ve bu değerlere sahip çıkmayı Van kenti için değerli bir hizmet olarak görerek şehir ve bölgeyle bütünleşme adına Van’ın ülkemizde tanınır olmasına katkı sağlama sorumluğunun bilinciyle hareket eden Van YYÜ ve Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, bu kapsamda YYÜ ve paydaşı 5 üniversite ile DAKAF’24’ü gerçekleştireceklerini bir kez de İstanbul’dan duyurdu.

Dört gün boyunca devam eden etkinlikte Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri’nin katılımlarıyla İstanbul’daki iş insanlarına yönelik 3-4 Ocak 2024 tarihlerinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı 2024 için de bir toplantı gerçekleştirildi.

Sokak köpeği çocuğa saldırdı Sokak köpeği çocuğa saldırdı

Kariyer hedeflerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin ve mezunların, staj ve iş imkânı arayan öğrencilerin ve gençlerin, iş gören ihtiyacı olan kamu kurum, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının, amaç ve hizmetlerini daha fazla kişiye duyurmak isteyen özel sektör ve kamu kuruluşlarının katılmasını amaçladıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Öğrenciler ve mezunlar kariyer hayatlarına yön verebilmek için alanlarındaki uzman iş veren veya kurum yöneticileri ile bir araya gelecekler ve onlara birebir meslek hakkında sorular sorabilecekler. İşverenler de nitelikli öğrenciler ile bir araya gelerek kendileri için istihdam olanakları yaratabilecekler ve öğrencilere staj imkânı, iş imkânı sunabilecekler” ifadelerinde bulundu.

DAKAF’24 katılım koşullarıyla ilgili bilgi de veren Rektör Şevli, öğrencilerin yetenek kapısına kayıt yaptıktan sonra profillerini tamamlayarak kariyer fuarları kısmından Doğu Anadolu Kariyer Fuarını işaretleyip katılım sağlayabileceklerini ifade etti. İşveren kaydı için ise işverenlerin sisteme kayıt yaptıktan sonra üniversite bağlantıları kısmından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesini seçecek daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından kendilerine iletilen kariyer fuarına katılım isteğini onaylayıp bu şekilde kariyer fuarına sistem üzerinden katılım sağlayabileceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve diğer Cumhurbaşkanlığı dijital platformlar hakkında genel bilgilere değinen Rektör Şevli, “E-insan eğitim ve iş hayatına dair üretilen kariyer hizmetlerinin fırsat eşitliği temelinde sunulmasına imkân tanır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Ulusal Staj Programı, Kariyer Kapısı, Uzaktan Eğitim Kapısı, Yetenek Kapısı gibi dijital programların hepsini e-insan platformu üzerinden yürütmektedir. Kariyer fuarlarının mecrası Yetenek Kapısı gençler, işverenler ve kariyer merkezlerini buluşturmaktadır. Bölgesel Kariyer Fuarları, Türkiye’nin dinamik ve yetenekli genç nüfusu için her zaman daha iyi bir gelecek hedefleyen Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından “Yetenek Her Yerde” temasıyla 2019 yılından bu yana gerçekleştirilmektedir” şeklinde aktardı.

Gençlerin kariyer hedeflerine ulaşmaları, bilgi ve becerilerini geliştirmeleri adına birçok workshop, seminer ve etkinliğin yanı sıra sektörel tanıtımlar ve iş görüşmeleri de bu fuar kapsamında düzenleneceğini vurgulayan Rektör Şevli, “Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek gençlerimizi bu değerli etkinliğe davet ediyor, sizlerin de bu süreçte destek olmasını talep ediyoruz” şeklindeki çağrısını yeniledi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ