Van’da dün gece yarısı başlayan sağanak, birçok bölgede su taşkınlarına neden oldu. Aniden bastıran sağanak, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kent merkezinde trafik yoğunluğu oluşurken, Eski Emniyet Kavşağı’nda İpekyolu Caddesi'nde tek şerit trafiğe kapatıldı. Karayolları ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışması neticesinde yol tekrar trafiğe açıldı.

YETKİLİLER DE SADECE FOTOĞRAF ÇEKİP GİDİYOR

İpekyolu’nda yağmur suyunun birikmesi nedeniyle her seferinde iş yerlerinin sular altında kaldığını ifade eden esnaf ise duruma tepki gösterdi. Durumu defalarca yetkililere bildirdikleri halde bir çözüm üretilmediğini aktaran Yusuf Terim isimli esnaf, “Defalarca Karayolları 17. Bölge Müdürlüğüne gittim. Durumu oradaki müdür olsun müdür yardımcıları olsun izah ettim. Gelin esnafla beraber bunu çözelim dedim. Geçmiş dönemdeki müdür yardımcılarından biri bana ‘Hava durumunu, meteorolojiyi takip edeceksin, ona göre depona demirini, çimentonu yükleyeceksin’ dedi. Karayollarının bu tavrı, bu söylemi hoş değil. Meteorolojiyi takip etmek biz vatandaşların değil, kurum ve kuruluşların görevidir. Gelen yetkililer de sadece fotoğraf çekip gidiyor. Biz artık buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor

ERCİŞ’TE DOLU YAĞDI

Erciş’te sağanak, dolu, gök gürültüsü ve şimşekler etkili olurken birçok yerde su birikintileri oluştu. Gece başlayan gök gürlemesi ve şimşeklerle beraber yağmurla başlayan sağanağın ardından dolu ve dolu sonrasında ise tekrardan yağmur etkili oldu. Dolu ve yağmur sonrası birçok yerde su birikintileri oluştu. Yağışın yaşandığı Erciş ve çevresinde gök gürültüleri gecenin sessizliğini bozarken öte yandan çakan şimşekler de geceyi aydınlattı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI