Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların Türk insanında etkili olduğundan emin olduklarını bildirerek, dozların pazar gecesi yola çıkacağını ifade etti. 

Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

"Çin makamları Türkiye'ye gönderilecek dozların onay işlemini tamamladılar" diyen Koca, "Aşılar bir aksilik olmazsa pazarı pazartesiye bağlayan gece yola çıkıyor" ifadelerini kullandı.

2020'nin tüm dünyanın ortak amaç uğruna mücadele ettiği ancak henüz sonuca ulaşmadan sonlanan bir yıl olarak tarihe geçeceğini bildiren Koca, Türkiye'nin mutasyonlar konusunda düzenli incelemelerinin her zaman devam ettiğini kaydetti. "Müsterih olunuz" diyen Koca, "Virüs daha hızlı bulaşsa da tedbirler yine en etkili silahımız" diye konuştu.

"Emin olduk"

Bilim Kurulunun değerlendirmeleriyle aşının Türkiye'de kullanılması konusunda insanlarda gösterdiği etkiden emin olduklarını ifade eden Koca, "Artık aşının Türk insanında etkili ve güvenilir olduğundan eminiz" dedi.

Koca, aşının etkinliğinin yüzde 91.25 olduğunu bildirdi.

Aşılama konusunda ise "Günde ortalama 1 buçuk, hatta 2 milyona kadar aşıyı yapma imkanımız olduğunu söyleyebilirim" diyen Koca, "Sağlık çalışanlarından başlamak üzere, ocak-şubat-mart, en geç nisan olmak üzere, ilk 2 hatta 3. aşamadaki kişileri aşılamayı hedefliyoruz" bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim