Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 21 Haziran koronavirüs vaka ve vefat sayılarını içeren tabloyu paylaştı. Koca, açıklamasında, "Bazı illerimizde, vaka artışına rağmen yoğun bakım hasta sayımız düşük" dedi.

O illerden bazılarını paylaşan Koca, paylaştığı 6 il arasında Van'a da verdi.

Bilindiği gibi son günlerde Van'da vaka sayısında ciddi bir artış yaşanırken, hastanelerdeki servisler yeniden dolmaya başladı. Tedbirler konusunda ardı ardına açıklamalar yapılan Van'ın durumu merak edilirken Bakan Koca bu akşamki paylaşımında vaka sayısının artışına rağmen ildeki yoğun bakım sayısının az olduğunu söyledi Bakan Koca, vaka sayısını verdikten sonra aralarında Van'ın da bulunduğu o illerdeki yoğun bakımda tedavi gösteren hasta sayısını şöyle paylaştı: "Ankara'da 84, Konya’da 46, Bursa’da 43, Batman’da 22, Siirt’te 8, Van’da 5. İyileşen hasta sayımız bugün yeni vaka sayımızdan 320 fazla. Tedbirlerle aradaki farkı giderek açmalıyız." ifadelerine yer verdi.

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 21 Haziran koronavirüs vaka ve vefat sayılarını içeren tabloyu paylaştı.

Editör: TE Bilisim