ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ- Kariyer olarak kentteki en önemli isimler arasında yer alan ve daha önce de Bölge Hastanesi'ndeki görevi nedeniyle kentin tanıdığı isimler arasında yer alan Dr. Öğr. Üyesi Ümit Haluk İliklerden, üniversite rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi başhekimliğine atandı.

VAN SBÜ’DE İLKLERE İMZA ATTI

Meslek hayatı ve yöneticilik yaptığı kurumlarda önemli işlere imza atan Yrd. Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden, SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevinden sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi başhekimliğine atandı. ‘7. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite’ kongresinde Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa Türkiye birinciliği ödülünü almaya hak kazanan İliklerden, SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yaptığı süre içerisinde Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi sertifikasını hastaneye kazandırırken, bir ilki daha gerçekleştirerek Türkiye'nin ilk hastane bağış masasını kuran isim oldu.

ÜMİT HALUK İLİKLERDEN KİMDİR?

1982 yılında Van’ın Tuşba İlçesi bağlı Yaylıyaka Mahallesi’nde doğdu. Ortaöğretimi eğitimini il derecesi alarak Van Gölü Anadolu Lisesi'nde 2000 yılında mezun oldu. 2000-2006 yıllarında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimini tamamladıktan sonra 2007-2009 yıllarında Muş ve Van Devlet Hastanelerinde acil hekimi olarak çalıştı. 2009-2014 yıllarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yaptıktan sonra 2014-2016 yıllarında Van Özalp ve Erciş Devlet Hastanelerinde Genel Cerrahi Uzmanı ve Erciş Devlet Hastanelerinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak hizmet verdi. 2016-2017 yıllarında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevini icra ettikten sonra 2018 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Dr. Öğretim üyesi olarak hizmetlerini sürdürdü. Evli 2 çocuk babasıdır.

KARİYERİ GÖZ DOLDURUYOR

Meslek hayatında da başarılı bir kariyer grafiği çizen İliklerden, Yurt içi ve yurtdışı bilimsel makalelerinde yer alarak 3 yıl yılın asistanı ödülüne layık görüldü. SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevinde bir çok proje geliştirerek ‘7. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite’ kongresinde Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa Türkiye birinciliği ödülünü almaya hak kazandı. Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi sertifikasını Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kazandıran İliklerden, öte yandan bir ilki daha gerçekleştirerek Türkiye'nin ilk hastane bağış masasını kurdu.

Editör: TE Bilisim