Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük korku yaratan mutasyona uğramış virüs yayılmaya devam ediyor. Dünyada yayıldıktan sonra Türkiye'de de görüldüğü açıklanan mutant virüs ile ilgili korkulan haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından 17 şehirde mutasyonlu virüs görüldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden mutans virüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Fahrettin Koca, Türkiye'de mutasyonlu virüs tespit edilen kişi sayısının 128'e yükseldiğini duyurdu.

17 İLDE GÖRÜLDÜ

17 şehirde İngiltere varyantının görüldüğünü belirten Bakan Koca, "Virüsün mutasyona uğramış olması şimdilik aşı çalışmalarını etkilememektedir. Ancak yeni mutasyonlar aşı çalışmalarını da zorlayabilir." ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK SİLAHIMIZ MASKE VE MESAFE"

Vatandaşlara tedbirlere uymaları yönünde uyarıda da bulunan Koca, "En büyük silahımız halen maske ve mesafe kuralına uymak. Vaka sayılarını kontrol etmek elimizde. Kontrol elimizdeyken kıymetini bilerek temkinli hareket etmeli ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız." sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim