Tüm dünyada hızla yayılan ve binlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüsle ilgili uzmanlardan yeni bir korkutucu açıklama geldi. Virüsün akciğerler haricinde insan beynine de hasar verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar bu konunun çok ciddi olduğunu belirterek, "Eğer akciğerler bozulursa hastayı solunum cihazına bağlarız. Aynı lüks beyin için bulunmuyor" açıklamasında bulundu.

Çin'in Vuhan kentinden başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün insan vücudundan en çok verdiği hasar akciğerler. Ancak ABDli uzmanlardan katil virüsün vücutta bir hayati organa daha zarar verdiği ortaya çıktı.

Dünyaya kan ağlatan koronavirüs salgınında ölü sayısının her geçen gün arttığı ABD'deki nörologlardan kritik açıklama geldi.

Ülkedeki nörologların az sayıda koronavirüs hastasının beyninde ciddi bozukluklar tespit ettiğini açıkladı.

Bu hastalarda koronavirüse yakalandıktan sonra konuşma bozukluğu veya tepki azalması gözlemlendiği ifade edildi.

ABD'de meydana gelen koronavirüs vakalarına ilişkin olarak 74 yaşındaki bir corona virüs hastasının konuşma kaybına uğradığını ve hastanın beyin taramaları sonrasında beynin bazı bölümlerinde anormal şişme ve hücre ölümü tespit edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili New York Time Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan nörolog Dr. Elissa Fory, 50 yaşlarında bir corona virüs hastasında benzer belirtilergözlemlediklerini ve nadir durumlarda beyinde hasar tespit ettiklerini ifade etti.

Ayrıca haberde, dünyanın diğer yerlerinden de az sayıda benzer vakalar bildirildiği; bu hastalarda inme, nöbet, beyinde kan pıhtıları oluştuğu ifade edildi. İtalyanın Brescia kentinde bulunan Brescia Üniversitesi'nde, sadece bu konuda çalışma yapacak NöroCovid ünitesi kuruldu.

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Sherry Chou ise yaptığı açıklamada, edinilen her bilginin faydası olacağını belirterek, 'Beyin için solunum cihazı bulunmuyor. Eğer akciğerler bozulursa hastayı solunum cihazına bağlarız. Aynı lüks beyin için bulunmuyor' dedi.
 

Editör: TE Bilisim