Ülkemizde görülen Kovid-19 kapsamında vaka sayıları her gün düzenli olarak açıklanıyor. Sağlık Bakanlığı koronavirüsünün canlı verilerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Zamanla tablolarda meydana gelen büyük değişim dikkat çekiyor.

Özel Hastaneler Platformu’nca her yıl yapılan Sağlık Zirvesi’nin dokuzuncusu ‘Pandemi ve Sürdürülebilir Sağlık’ teması ile bu yıl dijital ortamda düzenlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zirveye telekonferans yöntemiyle katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Bakan Koca, yaptığı konuşmada, özetle şu ifadeleri kullandı:

‘Pandemi ve Sürdürülebilir Sağlık umuyorum ki kısa zamanda güncelliğini yitirecek bir konu başlığı olsun. Ancak anlaşılıyor ki KOVID-19 pandemisi bitse bile benzer şekilde başka bir pandeminin ortaya çıkması her an için mümkün. KOVID-19 pandemisinin bu kritik hususu gündemimize taşımasını önemsiyor ve bir fırsat olarak görüyorum.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİNNETTARIZ

Pandemiyle mücadele ederken canla başla çalışan, her türlü fedakarlıktan kaçınmayan sağlık ordumuza minnettarlığımızı buradan tekrar ifade ediyorum. Sağlık çalışanlarımız nerede olursa olsun; kamu özel, devlet, üniversite fark etmez, hastaları iyileştirme ve salgının yayılmasını engelleme adına takdire şayan bir performans ortaya koymuştur. Sağlık kurumlarımızın içinde olduğu kadar, temaslıları takip adına ev ev dolaşıp hizmet ulaştırmaktadırlar.’

haber365

Editör: TE Bilisim