ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ-  Son birkaç haftada vaka sayısının ciddi derecede arttığı, ölümlerin ardı arkasının kesilmediği kentteki gergin süreç devam ederken Van Valisi Mehmet Emin Bilmez koronavirüs ile ilgili son durumu paylaştı. Kentin merak ettiği durumla ilgili özet bir değerlendirme yapan Bilmez, tam sayı paylaşmazken vaka sayısının patlama yaptığı kentteki durum için “Aslında durumumuz çok kötü değil” dedi.

BİLMEZ: VAKALARDA ARTIŞ VAR

Van’daki yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, öncelikle gündemde olan Korona Virüse dair açıklamalarda bulundu. Bilmez, “Vakalarımızda biraz artış var. Bizim çalışanlarımızda da epey vaka çıkmaya başladı. Yoğun bakım ihtiyacı arttıkça mecbursunuz yoğun bakımı bu alana ayırmaya. Öyle olunca da her açılan yoğun bakım pandemi birimi yapıp diğer birimleri daraltmak zorundasınız. Toplam 300 yatak kapasiteli bir yoğun bakım yatak kapasitemiz var. Şuan 30-40 bandında bir yoğun bakım hastamız var. Fakat bu sayı arttıkça daha çok alan açmak zorundayız. Çünkü her açılan alanla diğer alanlardaki açığı kapatmak zorunda kalıyorsunuz. Biz biraz yaşlılarımızın sosyal hayatını kısıtlayabilirsek, durumumuz iyidir.” Dedi.

“112’Yİ ARAYIN SAĞLIK EKİPLERİ GELİP SİZİ GÖTÜRÜYOR”

Bilmez, “Aslında durumumuz çok kötü değil ama yaşlılar hasta olunca yaşlıların hastanede kalma süresi çok uzun olabiliyor. Hastalığı da çok zor geçiriyorlar. Onun için şu an bizim yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 90'ı, 60 yaş üzerindeki yaşlılar. Yoksa gençler çok daha hızlı toparlanıyor, çok daha hızlı taburcu oluyor, hatta evde tedavisi mümkün ve evden tedavileri devam edebiliyor. Eskiden millet bu hastalığı gizliyordu şimdi ise tam tersine herkes hastaneye hücum ediyor. Oysa Sağlık Bakanlığı’nın yeni uygulamasında belirtiyor; hastaneye gitmeyin, 112’yi arayın sağlık ekipleri gelip sizi götürüyor eğer belirtileriniz varsa testiniz yapılıyor hasta evden takip ediliyor. Eğer yatışı gereken bir hastaysa hastaneye alınıyor. Ama şimdi kendisinde az bir grip şüphesi olan bile acaba ben Covid mi oldum diye test yapmak için gidip kuyruğa giriyor. Aslında Covid değilse bile onu kapma ve evine bulaştırma riski var.” Diye belirtti.

Editör: TE Bilisim