Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Edremit Gençlik Merkezi tarafından; Edremit Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi katkıları ile Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde, lösemi hastası çocukları için oyun odası kuruldu.

Lösemili bireylerin rahat kullanabileceği bir oda olmasının yanı sıra oda içerisinde kullanılan malzemelerin, hasta olan bireyler için özel materyallerden oluştuğu belirtildi. Hazırlanılan oda ile lösemi hastası olan çocukların keyifli vakit geçirmesi, hastalık süreçlerine bir nebze olsun moral kaynağı olması göz önünde bulunduruldu. Etkinliğe, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli,Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik Hizmetleri Müdürü Arif Taşdemir, ve Edremit Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Ekinci katıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli; hastaları, hasta yakınlarını mutlu edecek bu tür gönüllülük faaliyetlerini sevinerek karşıladığını belirtti. Şevli çalışmaların devam etmesi temennisi ile sözlerine son verdi.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ekinci; çocukların gelecek olduklarını, bu noktada herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; bu tür gönüllülük faaliyetlerinin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gençlik merkezleri adına en önemli çalışma alanlarından biri olduğunu ifade etti. Lösemili çocuklar için küçük ölçekli bir eğlence mekanı oluşturmayı
hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Açılışı yapılan oda, çocuklara teslim edildikten sonra faaliyet sonra erdi.

Editör: TE Bilisim