Başiktaş Başkanı Hasan Arat'tan Dursun Özbek'e sert cevap! Başiktaş Başkanı Hasan Arat'tan Dursun Özbek'e sert cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda kamuya 15 bini hemşire olmak üzere toplam 35 bin sağlık personeli alınacağını açıklamıştı. 35 bin sağlıkçı atamasının ayrıntıları belli oldu.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak? Gözler başvuru tarihi ve branş dağılımında - 2

"MÜLAKAT YOK"

Personel alımına ilişkin bir tarihin olup olmadığına yönelik soruyu cevaplayan Bakan Koca, şunları kaydetti:

"Takvim bugün itibarıyla başladı. Personel alımı imzalandı. Kılavuzu bu hafta ÖSYM'ye göndermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz. Şimdiden hayırlı olsun."

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak? Gözler başvuru tarihi ve branş dağılımında - 3

KILAVUZ AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atama süreciyle ilgili son durumu 16 Şubat 2024 tarihinde paylaştı. Koca, kamuya sağlık personeli alımı için hazırlanan kılavuzun Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) gönderildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak? Gözler başvuru tarihi ve branş dağılımında - 4

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kendi yolunu aramıza katılarak çizmek isteyen arkadaşlar, kılavuz bugün ÖSYM'ye gönderildi. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Editör: Önder Bilaloğlu