Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çalık Mezrası'nda geçen 1 Şubat'ta 1,5 yaşındaki Muharrem Taş, yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamadan öldü. Muharrem Taş'ın cenazesi ailesi ve yakınları tarafından çuvalla Yalınca Köyü'ne ardından da araçla Van'a getirildi. Taş ailesinin cenazeyi götürürken karşılaştığı zorlukları cep telefonu ile kaydetmesi ve bunun DHA'nın haberiyle kamuoyuna yansıması büyük yankı buldu. Taş ailesi, çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları kurumlar hakkında şikayetçi olunca da soruşturma başlatıldı.

YENİ YASA RAHATLATACAK

Bu ölüm olayının ardından Sağlık Bakanlığı asılsız ihbarlarla ilgili çalışma başlattı. Asılsız ihbarlarda bulunanlara para cezası verilmesi için bir yasal düzenleme yapıldı. Çıkarılan torba kanunu geçen 27 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Van Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, çıkarılan bu yasanın kendilerini rahatlattığını belirtti.

ACAR: YASA İLE ASILSIZ İHBARLAR AZALACAK

Dr. Acar, “Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çalık Mezrası'nda oturan Taş ailesi, 1,5 yaşındaki çocuklarını kaybetti. Muharremin ölümünün ardından torba yasayla birlikte 112'yi asılsız olarak arayanlara para cezası verilecek. Yasa, TBMM görüşülerek Abdullah Gül'ün onayından geçip Resmi Gazete'de yayınlandı. Yürürlüğe giren yeni torba kanun ile birlikte de 112 acil servis hizmetlerini arayanlar 250 TL para cezası ile cezalandırılacak. Bunu tekrarladıkları takdirde ise bu ceza 500 lira olacak. Her gün komuta merkezimize 15 bin ihbar geliyor bunların sadece 200 tanesine ambulans gönderiyoruz. İnşallah bu yasa ile birlikte bu sayı aşağıya inecektir. Ve bizde vatandaşımıza daha kaliteli hizmet sunacağız.” Dedi.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim