Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL


 

Van’da yaşanılan depremden önce yapımına başlanılan ve özellikle deprem döneminde Van’ın sağlık yaralarını hızlı bir şekilde saran Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin girişinde bulunana kavşak küçük kazalara neden oluyor. Bu kazaların yanı sıra hastaneye hasta getiren ambulanslar için kavşak ve hastane girişi tam anlamıyla eziyet haline geliyor. Tüm bunlarda yetmezmiş gibi birde toplu taşıma araçları hastane girişinde trafiğin akışlına neden olunca işler çığırından çıkıyor.

HASTANENİN ALT GEÇİDE İHTİYACI VAR

Edremit yolu üzerinde bulunan hastaneye giden ambulanslar zamanla yarışmanın yanı sıra hastane girişindeki kavşakla da yarışıyor ve büyük bir mücadele veriyor. Trafiğin yoğun olduğu hastane kavşağı ve hastane parkları ambulansların zamanında hastayı yetiştirmesi adına büyük zorluklara neden oluyor. Van’ın yanı sıra bölgedeki birçok ile hitap eden Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin böyle bir kavşak sorunu yaşaması ve ambulansların hastaneye girmek için verdikleri mücadele ciddi anlamda bir sorun haline gelmiş durumda. Araçların hastaneye girmek için kornalara asılması, hastane önünde yolu kapatan minibüs ve otobüslerin park yapması hastanedeki giriş ve çıkışları daha da zorlaştırıyor. Vatandaşın hastanede gergin bir halde ayrılması ve daha sonrasın trafikte yaşanılan sorunlar yüzünden insanlar daha da geriliyor ve çözümü ise ya bağırmaktan ya da kornaya basmakta buluyor. Hal böyle olunca trafik durma noktasına geliyor ve araçlar tıkanıp kalıyor. Birde üzerine acil ambulanslar hastaneye hasta getirince olaylar çığırından çıkıyor. İşte tüm bu yaşanılan sorunların neticesinde Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir acil ambulans girişi ve hastaneye giriş yapmak için gelen araçlar için bir alt geçidin ya da alt geçidin yapılması şart olmuş durumda.

“GÜZEL HASTANE İÇİN GÜZEL BİR KAVŞAK”

Hastane girişleri ile ilgili görüştüğümüz vatandaşlar ise konuyla ilgili hastanenin güzel olduğunu, Van’a ve birçok ile hitap ettiğini dile getirdi. Vatandaşlar: şu sözlere yer verdi: “Hastanemiz çok güzel. Ancak bu kavşak ve trafik sorunu bizi ciddi anlamda mağdur ediyor. Hastaneye giriş yapmak Şehir merkezinden buraya gelmekten daha zor. Acil ambulanslar hastaneye giriş yapamıyorlar. Bu yüzden buradaki trafik ışıkları bir fayda etmiyor. Çünkü hastaneye acil ambulans geldiği zaman zaten ışıkta beklemiyor ki beklememesi de gerekiyor. Çünkü insan hayatı her şeyden daha önemlidir. Ancak gelin görün ki buradaki trafik ve giriş-çıkış sorunları hastanın çoğu zaman durumunun kötüleşmesine neden oluyor. İşte bu yüzden Karayolları ya da İkinisan kavşağı gibi buraya da bir kavşağın yapılması gerekiyor. Belki daha da model olabilir ancak bir alt ya da üst kavşak zorunlu bir hal almış durumda. Bildiğiniz gibi Van her geçen gün nüfusu artan bir il. Bunun yanı sıra diğer illerden de hastalar buraya geliyor. İnsanların acil hastaneye gelmeleri için, hastanede yaşanılan stresin daha da artmaması için buraya bir düzenleme gerekiyor. Yetkililerin bu güzel ve modern hastane için daha güzel bir giriş-çıkış yapmaları şart!”

Editör: TE Bilisim