Van İl Salık Müdürü Dr. Bilal Acar ‘Ebeler Haftası’ ile ilgili bir açıklama yaptı. Dr. Acar yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde ebeler, yurdun en ücra köşelerinde mesai mefhumu gözetmeksizin insanüstü gayretle şikayet etmeden sadece görev bilinciyle çalışan sağlık mensubu olarak, görevlerini layıkıyla zorlukların ve cefakarlığın sembolü olduklarını belirtti.

Ebelerin sağlık çalışanlarından ziyade bir anne şefkati ile hareket etiklerini ifade eden Dr. Bilal Acar, “Doğum öncesi ve sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, sağlık alanında ilimizin her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler. Her türlü zorlu koşulda mesleklerini icra ederlerken bir anne şefkati ve mesleklerinin kendilerine yüklediği disiplin ve sorumluluk bilinci içinde hareket eden ebelerimiz bir sağlık çalışanından ziyade bir anne olarak hareket etmektedirler. Ebelerimiz sadece doğum öncesi ve sonrası hizmet vermekle kalmayıp ana-çocuk sağlığı alanında verdikleri hizmetlerle de hem halkımızın hem de sağlık camiasının takdirlerini kazanmışlardır” dedi.

“MADDİ KARŞILIK BEKLEMEDEN HİZMET EDİYORLAR”

Dr. Acar. İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü gerek Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olmak üzere ebe istihdamı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “Zira ebe sayısının yetersizliği arkadaşlarımızın daha fazla sorumluluk yüklenmelerine yol açmaktadır. Şu an Van ilinde 438 ebemiz mevcut bulunmaktadır. Halk Sağlık Müdürlüğümüze bağlı sağlık ocaklarının sayısının arttırılması ve yeterli personel görevlendirilmesi durumunda anne ve bebek ölüm oranlarında da büyük bir azalma gerçekleşmiştir. Ebeler, özellikle 1. basamak sağlık kuruluşlarında yıllarca onurlu hizmetlerini sürdürdükten sonra şimdi de aile hekimliği gibi yeni bir sistemde de vazgeçilmez bir unsur olarak görev yapmaktadır. Onlar sürekli her şeyin maddi karşılık beklemeden neler yapılabileceğinin örneklerini vermektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle ebelerimizin haftasını kutlarım" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim