Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Anne Oteli Projesi kapsamında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Hizmet binasında kalan annelere otel konforunda hizmet sunuluyor.

 

Hastane bünyesinde hizmete giren anne oteli; yemekhanesi, banyosu, tuvaleti, televizyonu ve sunduğu teknolojik imkanlarla sağlık sektöründeki hizmet kalitesinin geldiği aşamayı gösteriyor. 25 yataklı olan otelde kalan anneler, verilen hizmetten oldukça memnun. Anne otelinde 65 gündür aralıklarla kalan Zeynep Yakut, “Erken doğum yaptım ve aralıklarla 65 gündür buradayım. Burada çok güzel bir hizmet var. Hiçbir sıkıntımız yok. Oldukça memnunuz” dedi.

 

HİZMETTE SINIR YOK

 

Annelerle birlikte bebeklere de en güzel ortamda hizmet verdiklerini belirten Yenidoğan Servisi Uzmanı Dr. Emel Okulu, “Anne otelinde kalan annelere en güzel hizmeti vermekteyiz. Annelerle birlikte ünitelerimizde kalan bebeklere de oldukça hassas bir hizmet veriyoruz. Ünitemizde 26 kuvöz 8 bebek kotu mevcut. Ünitemiz üç basamakta hizmet veriyor. Hastanemizde aylık yaklaşık 800-1000 doğum gerçekleşiyor. Yatan bebeklerimiz genel olarak zamanından önce doğan bebekler, solunum yetmezliği problemi olan bebekler. Üç ayrı kısımda oluşan ünitemizin birinci kısmında 2 ve 3. basamak hastalık, ağırlığına göre değerlendiriyoruz, yoğun bakım hizmeti alan bebekler. Bir bölümümüzde enfeksiyon kanıtlanmış ya da klinik olarak enfeksiyonu olan bebeklerimizi izlediğimiz bölümümüz var. En son bölümümüzde de birinci basamak, yani hastalıkları daha hafif olan bebekler bulunuyor ya da taburculuk öncesi annelerin eğitimlerini sağladığımız bölümümüz var. Ayrıca 19 hemşiremiz var burada” dedi.

 

3’ÜNCA BASAMAĞA KADAR YOĞUN BAKIM HİZMETİ SUNULUYOR

 

Yeni taşınan ünitede hiçbir sorunlarının olmadığını belirten Dr. Okulu, “Hem konum olarak hem de malzeme anlamında bir eksiğimiz yok. 3. basamak yoğun bakım hizmeti verebilecek düzeydeyiz. Bazı alet eksiğimiz var, ama buna ihtiyacı olan bebeklerin il dışına sevkini sağlayarak karşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim