Van Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ‘Belediyelerimizle Yürüyoruz Etkinliği’ düzenledi. Sağlık Bakanlığı, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla "2014 yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan etmesinin ardından her ayın son Pazar günü farklı temalarla yapılan etkinliğin dördüncüsü “Belediye Çalışanlarımızla Yürüyoruz” temasıyla 27 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi.

27 Nisan Pazar günü saat 10 da Van Kalesi Atatürk Parkında başlayan etkinliğe, Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr.Fevzi Özgökce Belediye çalışanları Aileleri kurum çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte vatandaşlara pedometre (adım ölcer) kullanımı hakkında bilgi verildi. Sağlıklı yaşam için her gün 10 bin adım atılması gerektiği hakkında bilgi veren Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, program çerçevesinde 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" olarak belirlendiğini belirtti. Bu kapsamda 81 ilde her ayın son pazar Günü Türkiye Halk Sağlığı Kurumu liderliğinde ve Halk Sağlığı müdürlüklerinin koordinasyonunda çeşitli temalarla yürüyüş etkinlikleri düzenlendiğini ifade etti.

YÜRÜYEREK DİKKAT ÇEKTİLER

Dr. İmren düzenledikleri etkinliğin temasının ise, "Belediyelerimizle Yürüyoruz" olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Daha sağlıklı bir toplum için etkinlikleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Dr. İmren, "Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obezitenin; kalp-damar, yüksek tansiyon, şeker, bazı Kanser türleri, solunum sistemi, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Obezite hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Toplumun fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması hususunda, fiziksel aktivite imkanlarının oluşturulması, iyileştirmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın Fiziksel Aktivitenin Teşviki ve Çevresel Faktörlerin İyileştirilmesi faaliyetlerini içermektedir. Bu başlık çerçevesinde insanların güvenle fiziksel aktivite yapabileceği sosyal ve fiziksel ortamların oluşturularak günlük yaşamlarına fiziksel aktivitenin entegre edilmesi, toplumda düzenli fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılması, spor tesislerinin oluşturulması için yerel yönetimlerle işbirliği önem arz etmektedir" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim