Van Gevaş doğumlu Şemsettin Öner, ikamet ettiği Medine şehrindeki doktorların, “Ayağın kesilecek” demesi üzerine tedavi için geldiği Van’da sağlığına kavuştu.


Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi olan Öner, sadece iki parmağı kesilmek suretiyle sağlığına kavuştu. Yaklaşık 7 yıldır diyabet hastası olan ve bu nedenle sağ ayağında erime meydana gelen Öner’in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavi altına alındığını ve yapılan müdahaleler sonucunda hastanın sadece iki parmağının kesildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Abdullah Lenk, “Hasta bize geldiğinde diyabetik ayak nedeniyle her taraf apse şeklindeydi. İki aylık bir tedavi sonucu iki parmağını keserek ayağını kurtardık” dedi. Hastanın durumunun iyi olduğunu ve taburcu edildiğini ifade eden Lenk, “Hastanın genel durumu iyi, yürüyebiliyor. Biz şu anda hastanın sadece günlük pansumanı gerçekleştirip şeker takibini yapıyoruz” şeklinde konuştu.
7 yıldır diyabet hastası olduğunu ve hiç ilaç kullanmadığını belirten Şemsettin Öner, Medine’de yaklaşık bir ay boyunca sürekli hastaneye gittiğini söyledi. Medine’de doktorların ayağının kesileceğini söylemesi üzerine Türkiye’ye geldiğini ifade eden Öner, “İlk önce bana daha iyi bakabilirler ümidiyle İstanbul Ok Meydanı’ndaki Hastanelere gittim ancak hiçbir hastane beni kabul etmedi. Beni sürekli başka doktorlara yönlendiriyorlardı. En sonunda bana, '2 gün daha bekle' dediler. Ben de beklemedim ve Van’a geldim” dedi.

 

“DOKTOR LENK’E DUACI”


Almanya’da kalan amcamın yaptığı görüşmeler neticesinde Dr. Abdullah Lenk’in kendilerini Van’a davet ettiğini dile getiren Öner, “Van’a geldiğim gün hemen beni hastaneye aldılar. Burada yapılan başarılı ameliyatlar sonucunda ayağım kesilmedi. Ben burada yaptıkları güzel hizmetlerden, gösterdikleri ilgiden, alakadan dolayı Dr. Abdullah Lenk başta olmak üzere tüm personele ve hemşirelere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Değnek olmadan yürüyebildiğini ve merdivenlerden çıkabildiğini belirten Öner, “Şu anda çok iyiyim. Sağlığım yerinde. Rahatça yürüyebiliyorum. Allah devletimizden, doktorlarımızdan ve tüm görevlilerimizden razı olsun” dedi.

 

Editör: TE Bilisim