Geçtiğimiz haftalarda flaş bir şekilde görevi sona eren ve yerine Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren atanan İl Sağlık Müdürü Bilal Acar bir kaç haftalık aradan sonra yine eski görevine döndü. Flaş kararla yerine başka bir ismin atanmasıyla sağlıkta hareketli günlerin yaşanmasından sonra Sağlık Bakanlığı, Van Sağlık İl Müdürlüğü'ne Dr. Bilal Acar'ı yeniden atadı.

 

Görev süresinin bitmesinin ardından bir dizi tartışmaların başlatıldığı İl Sağlık Müdürlüğü'nde tartışmalar Acar'ın atanmasıyla duruldu. Sağlıkta bir anda tartışmaların başlamasına neden olan ani görev değişikliği, yeniden atama ile sona ererken Acar, ile ilgili o yeniden atama Sağlık Müdürlüğü tarafından da resmi açıklama ile duyrulmuş oldu.

MÜDÜRLÜK O SÖZLERLE DUYURDU

Öte yandan göreve başladığı resmi olarak da kendisine tebliğ edilen Dr. Bilal Acar'ın atama kararı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da şu sözlerle duyruldu; "Sağlık Bakanlığı Van Sağlık İl Müdürlüğü'ne Dr. Bilal Acar, yeniden atandı. Daha önce görevden alınmasıyla ilgili çıkan iddialar Sağlık Bakanlığınca düzeltilerek görevi iade edildi. Dr. Bilal Acar’ın görev sözleşme süresi yenilendi. Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar,2011 yılında Van depreminde yapmış olduğu çalışmalar sonucu 2012 yılında il sağlık müdürlüğüne getirilmişti. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı icraatlarla kent genelinde büyük takdir topladı. Acar’ın görev süresinin dolmasıyla görevden alındığı bilgisi sağlık camiasında ve aynı zamanda kent’te büyük üzüntüyle karşılandı. Van’da gerek yerel basın gerek ulusal basın da olmak özere köşe yazarları Dr. Acar’ a yapılan yanlışın düzeltilmesi için elbirliği ile çalıştılar. Başarılı hizmetlere imza atan İl Sağlık Müdürü Acar, yaptığı hizmetlerle ve kişiliğiyle tanınmış olan ve Van halkına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Sağlık Bakanlığınca yapılan bir yanlışlık düzeltilerek Van Sağlık İl Müdürlüğü'ne Dr. Bilal Acar, yeniden atandı."

 

 

Editör: TE Bilisim