Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kalp ritm bozukluğu şikayetiyle getirilen 7 yaşındaki Şirin Duman’a, bölgede bir ilk olarak kalp kapakçığı ameliyatı yapıldı. 


Yaklaşık 5 gün önce kalp ritm bozukluğu şikayetiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen minik Şirin’in kalbinde büyüme tespit edildi. Kalbi çok büyüyen ve kapakçık yapısı da ileri derecede bozulan minik hasta, yapılan başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu.


İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Babürhan Özbek, yapılan başarılı operasyonun ardından minik Şirin’in sağlığına kavuştuğunu söyledi. Op. Dr. Özbek, “7 yaşındaki hastamızda kalp yetmezliği mevcuttu. Kalbi çok büyümüş ve kalp kapakçık yapısı ileri derecede bozulmuştu. İleri derecede bozulan kalp kapakçık yapısını başarılı bir şekilde değiştirdik. Bugün ameliyat sonrası 5’inci gününde ve kalp fonksiyonları normale geliyor. Hastamız artık rahatça koşabiliyor. Dolayısıyla bizler de taburcu olmasını planladık. Bu tarz riskli hastaları başarılı operasyonlar sonrası topluma kazandırmak, bizler için onur vericidir” dedi.



“Bu yaşta kalp kapakçığı ameliyatı bölgede ilk”


Kalp kapakçığı ameliyatının bölgede ilk olma özelliğine sahip olduğunu dile getiren Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Romatizmal kalp hastalığı neticesinde gelişen bir rahatsızlıktır. Kalp kapakçık yapısı bozulduktan sonra bütün kalbi etkiliyor. Kalp büyüyor ve yetmezliğe giriyor. Hastamız ameliyattan sonra yüz güldürücü hızla toparlama sürecine geçti. Bu tarz romatizmal kalp hastaları ülkemizde ne yazık ki çok fazladır. Birçoğu da riskli ve bize son dönemde geliyorlar. Artık ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirebiliyoruz. Ailenin yüzünü güldürmek, yavrularımızı topluma kazandırmak bizim için çok önemlidir.”
Minik Şirin’in rahatlıkla aktivitelerini yapabildiğini sözlerine ekleyen Özbek, sağlık durumundan dolayı okula gidemeyen Şirin’in artık okula gidebileceğini belirtti.



“Bütün hastane Şirin için seferber oldu”


Bütün hastanenin Şirin için seferber olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden anne Mukaddes Duman ise “Bizim gibi olanlar tereddüt etmesinler. Hastalarını getirsinler ve tedavilerini yapsınlar. O çocuklar da bizim çocuk gibi yazık olmasın. Bu ameliyatı 2 yıldır bekliyorduk. Çocuğum okula gidemedi. Buradaki avantajlar daha çok. Bütün hastane Şirin için seferber oldu. Doktorumuza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Şirin Duman da, ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Babürhan Özbek’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim