Birçok insanın ölümüne ve sakat kalmasına sebep olan tandırlardan kaynaklı yanıkların son bir ayda ciddi artış gösterdiği belirtildi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Abdullah Lenk, bölgeye hitap eden yanık merkezinin talebi karşılayamadığı için büyütüldüğünü söyledi. Yurdun değişik illerinden merkeze hastaların geldiğini vurgulayan Lenk, “Ülkemizin değişik bölgelerinden bize sürekli hastalar geliyor. Özellikle son bir ayda tandır yanıklarında ciddi bir artış var. Bölgedeki tek yanık merkezi olmamız nedeniyle bu talebi karşılayamıyorduk. Yanık sayısı arttığından ve bu talebi karşılayamadığımızdan dolayı yoğun bakım ünitesine 4, genel cerrahi servisine ise 2 yatak daha atarak yanık merkezimizi büyüttük” dedi.


Merkeze gelen hastaların çoğunlukla bebek ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çeken Lenk, “Bize gelen hastaların yüzde 90- 92’si bebek ve çocuklardan oluşuyor. Bizim artık bu yanıkların önüne geçmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Vatandaşlar ise, can alan tandırların artık yeraltından çıkarılmasını istediklerini belirttiler. 1,5 yaşındaki oğlu Mazlum Doğan’ın tandıra düştüğünü belirten Fatma Kalay ise, “Ben su almaya gittiğim esnada dışarıda kardeşleri ve komşu çocuklarıyla oynayan 1,5 yaşındaki oğlum tandıra düştü. Komşularımın yardımıyla oğlumu hemen tandırdan çıkarıp hastaneye getirdik. Ben artık tandırların yerin altından çıkarılıp duvara yatay olarak monte edilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim